27.4.2012

Appelsiini-mantelipullat

Näissä pullissa maistuu kardemumma, appelsiini ja manteli. Makumaailmaa on siis haettu taasen sieltä Lähi-Idän suunnalta, jonne joskus vielä haluaisin uskaltaa matkustaa. Pääsisi vihdoin tuota keittiötä autenttisessa kontekstissaan kokeilemaan. Pullat on siis tehty kaikessa yksinkertaisuudessaan kevyempään arkipullataikinaan appelsiininkuoripaloja ja mantelirouhetta annostellen. Muodoltaan syntyi kahdenlaista pullaa: korvapuustia ja kierteistä rinkulaa. Tosin taikina umpeutui kyllä melkolailla viimeisessä kohotusvaiheessa, mikä ei tosin menoa sinällään haitannut. Aromikasta vaihtelua kanelipullalle! :)

Näistä puusteista tuli todella pikkuruisia, kaulitsen
taikinan aina ihan liian isoksi ja ohueksi levyksi...
Ja tästä en poikkeuksellisesti vaan osaa ottaa opikseni.
No, aina voi sitten ottaa useamman pikku suupalan!


Appelsiini-mantelipullat

3 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
0.5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
0.5 dl sokeria
noin 6-7 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia

appelsiininkuoripaloja
mantelirouhetta
sokerivettä voiteluun

Valmista ja kohota pullataikina normaaliin tapaan. Jaa taikina kahtia ja kaulitse levyiksi. Voitele levyt sokerivedellä (tai margariinilla) ja ripottele päälle appelsiininkuoripaloja ja mantelirouhetta. Kieritä ja leikkaa taikina korvapuusteiksi. Voit myös taittaa taikinan kahtia, leikata sen suikaleiksi ja pyöritellä suikaleet kierteisiksi rinkuloiksi. Paista 200 asteessa reilut 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti