27.3.2012

Uusretroilua: munakasrulla

Munakasrulla, tuo kääretortun suolainen siskopuoli, on hauskannäköinen tarjottava. Munakaslevystä tulee erityisen näyttävä, jos sekaan ripsauttaa hieman kurkumaa tai paprikajauhetta. Myös pinaattia on tullut kokeiltua, jolloin saadaankin oikein keväistä viherrystä.

Munakasrulla on ruokabloggailussa jo vähän kuin retroilua...

Täytteestäkin saa helposti näyttävän, mutta urpompi onnistuu kyllä toilailemaan tämän osuuden... Tein nimittäin tuorejuusto-jauhelihatäytteen, johon makua tuli piparjuuritahnan lisäksi ihan vain suolasta ja pippurista. Herkullista... mutta aivan karmean näköistä. Täytteessä kun ei ollut mitään väriä antavaa elementtiä, ja lopputulos oli harmaan möykkyinen! Huh huh. :D Heitin sinne kyllä vielä mausteseosta, jossa oli hieman vihreää ja punaista, mutta eipä tilanne paljoakaan korjaantunut. Mutta kotonahan tätä vain syötiinkin. ;)


Munakasrulla

5 munaa
1 dl jauhoja
4 dl maitoa
0.5 tl suolaa
mustapippuria
(muskottipähkinää)
(kurkumaa värin vuoksi)

Vatkaa munakasainekset huolella vaahdottaen sekaisin ja kumoa leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Jäähdytä, täytä ja rullaa.

2 kommenttia:

  1. Hahaa, minäkin olin viime viikolla vähällä tehdä munakasrullaatirullaa (kanssasyöjän toiveesta), mutta jäi sitten kumminkin tekemättä. Täytyy kyllä ehdottomasti lähiaikoina paikata tämä aukko kokkailusivistyksessä! Tekemäsi täyte kuulostaa oikein hyvältä, ja saahan sitä väriä lautaselle helposti lisukkeiden muodossa. : )

    VastaaPoista
  2. Canelia: Kannatta ehdottomasti kokeilla. Se on kyllä kumma juttu miten tuommoisesta hassusta kääröstä palasia leikatessa ja popsiessa voi huvittua... vaikka sitten olisikin vähän tympeän näköinen täyte... :D Hommat ne vaan rullaa!

    VastaaPoista