14.3.2012

Tonnikalarahka... kyllä vain, luit ihan oikein...

Olen aiemminkin pohdiskellut tätä juttua ja tehnyt pientä kenttätutkimusta suolainen rahka -konseptista. Ja kun sitten iski järjetön himo saada rahkaa ja tonnikalaa, katsoin viisaimmaksi kuunnella kroppaani yhdistämällä nämä kaksi. Syntyi siis täyteläinen ateria, jossa maitorahka sitoo thai-kalakastikkeella ja chilikastikkeella maustettuna purkillisen tonnikalaa ja puoli pussillista pakasteherneitä. Myllystä vielä mustapippuria, eikä muuta tarvittukaan.


Aika erikoinen ateriaratkaisu? Ei tämä taida oikeen klassista pääruoan kuvausta täyttää, mutta minulle maistui paremmin kuin hyvin ruoan ja välipalan sekamuotona. :D Normaali ihminen nauttisi tämän varmaankin vaikkapa uuniperunan täytteenä. Niin tai näin, olen vahvasti sitä mieltä, että suolainen rahka, josta tämä on simppelin kalaisa esimerkki, on loistava idea. Tässä on aineksia vaikkapa seuraavaan uuteen ruokatrendiin!

Tonnikalarahkassani on muuten runsaasti proteiinia. Tonnikala, maitorahka ja hernekin ovat loistavia proteiinilähteitä, ja ne ovat muuten kaikki hyviä esimerkkejä proteiinirikkaista ruokaryhmsiä lihasektorin ulkopuolelta. Uskon myös vahvasti siihen, että ihmiskroppa on varsin fiksu kokonaisuus, ja se, että mieleni teki rahkaa ja tunaa, tarkoitti elimistöni kaipaavan kunnollista proteiinipotkua. Tiedä sitten mitä se tarkoittaa, kun mieleni tekisi myös alituisesti minttu-suklaajäätelöä... ;)


Tonnikalarahka
2 annosta sellaisenaan syötäväksi tai esim. uuniperunan lisäkkeenä

1 prk maitorahkaa (250 g)
1 prk tonnikalaa (150/200 g)
100 g pakasteherneitä
noin 1 rkl kalakastiketta
loraus tulista chilikastiketta
mustapippuria

Sotke ainekset sekaisin (anna makujen ja lämpötilojen tasaantua jääkaapissa pieni hetki jos ehtii) ja nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti