11.3.2012

Pikkuruiset kaffimuffinit

Kokkailuharrastus voi helposti ryöstäytyä kokkailu-shoppailuharrastukseksi, jonka pauloihin joutunut himoaa milloin mitäkin keittiövälinettä ja apukojetta. Sauvasekoitin ja kattava vuoka- ja paistoastiavalikoima kuulunevat perusvarustukseen, mutta kun mieli halajaa parilapannua, taginepataa, jäätelökonetta, jne., on hyvä tsekata paljonko sitä säilytystilaa kämpässä onkaan. ;) Omassa kompaktin kokoisessa kaksiossa keittiön säilytystilat ovat kortilla, ja jokaista investointia on syytä miettiä nimenomaan tilakysymyksen kautta. Esimerkiksi edullisen taginen jouduin murhemielin jättämään kaupan hyllyyn, sillä se veisi aika ison siivun tilaa ja toisaalta ei sitä ihan jokapäivä tarvita (ja periaatteessa sen voi korvata muullakin padalla).


Kooltaan pienempiäkin tarvikelöytöjä on hyvä miettiä kaksi kertaa ennenkuin on liian myöhäistä, (ja siis hautaudut roinaan) mutta äskettäin löysin kyllä omasta välineistöstäni pahan puutteen! Valtuutinkin sitten itseni metsästämään pikkuisten muffinien paistamiseen soveltuvan muffinipellin. Itse asiassa löysin kuitenkin vielä kivemmat pikkuruiset silikonivuoat, ja koska ne vievät säilytyksessä vielä vähemmän tilaa, oli homma sillä selvä.

Pikkuvuokia testasin kahvin ja kaakaon makuisella muffinitaikinalla. Nesteenä käytin veriappelsiiniimehua, mutta suosittelisin mielummin maitoa, jotta aiemmin mainitut maut saisivat vahvemmat pääroolit (kuten oli tarkoitus). Hauskoja pikkusuupaloja!

Söpöt pikkuvuoat Tiimarista. Värimaailmassa kyllä toivomisen varaa...


Kahvimuffinit 18 pikkuruista muffinia
(normimuffinipellin saanee täyteen tupla-annoksella)

1 muna
0.5 dl sokeria
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl pikakahvijauhetta
0.75 dl maitoa tai mehua

1.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös öljy, pikakahvijauhe (vie hetkisen, jotta liukenee) ja neste. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat ainekset. Yhdistä sitten kuivat ja kosteat ainesseokset ja lusikoi muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia (isompia muffineita noin 15 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti