7.3.2012

Mustikkavispipuuro ja kuva-arvoitus


Puurorepertuaariini tuli mannan verran laajennusta, kun inspiroiduin Inkiväärihillo-blogia selaillessani vispipuuroajatuksesta. Yleensä haen puuroilla nimenomaan aamulla kaivattavaa kuitupotkua, mutta ei näillä tummilla mannasuurimoillakaan ihan nollille jäädä. Kuusi grammaa ravintokuitua sataa grammaa kohden on ihan ok, varsinkin kun vispipuuro voi myös olla jälkkäri! :D

Mannapuuroni joukossa vispiläkyytiä saivat myös pakastemustikat, ja aika komean väristä massaa tästä syntyikin! Vaan mistä mahtoi saada makunsa ja korean värinsä tämä keltaiseen päin taittuva punainen vispipuuro?

Arvoitusvispipuuro.

Perinteisempi mustikkavispipuuro.

Mustikkavispipuuro

1 l vettä
3 dl mustikoita
0.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
1.5 dl tummia mannasuurimoita
(kardemummaa)

Mittaa kattilaan vesi, mustikat, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi, ja vispaa joukkoon mannasuurimot. Anna puuron kiehua välillä hämmentäen 7 minuuttia. Jäähdytä ja vispaa kuohkeaksi. (Mausta ripauksella kardemummaa.)

Ei, en syö puurojani pääasiassa viinilaseista. Kuvausannokset
ujutin kuitenkin Iittaloihin, jotta pääsisin harjoittelemaan näiden
upeiden värien vangitsemista valokuvauksen keinoin. :)

Wagner seinäruusuna.

6 kommenttia:

 1. Onpas aikaa, kun olen viimeksi vispipuuroa tehnyt/syönyt. Mustikoista tulee kauniin väristä puuroa, mutta ei tuo arvoituspuurokaan hassumman väristä ole.:) Aika pahan arvoituksen laitoit... Mistähän tuollainen väri tulisi... Heitetään nyt sellainen veikkaus, että sinulta jäi vielä clafoutiksen jälkeen luumuja käyttämättä, ja teit sitten lopuista vispipuuroa.;)

  VastaaPoista
 2. Kmsu: Itseasiassa clafoutikseen käyttämieni luumujen malto oli paikoin hyvinkin lähellä arvoituspuuron väriä. Ja ajatus luumujen soveltuvuudesta oli kuin olikin käynyt mielessäni... Mutta kyseessä ei kuitenkaan ole luumuvispipuuro. :)

  VastaaPoista
 3. Väristä tulee vaan mieleen raparperisose. Herkullisen näköiset puurot.

  VastaaPoista
 4. Heleen: Hyvä arvaus, värisävy on kuin onkin sama kuin punertavassa raparperisoseessa, mutta vieläkin syvempi ja kirkkaampi. Eli ei ollut raparperivispipuuroakaan (vielä tällä kerralla). :) Tosin tässähän syntyy nyt uusia mahtavia ideoita vispipuuromauiksi, kirpakka raparperi saa jo ajatuksena veden kielelle!

  VastaaPoista
 5. Olisiko ruusunmarjaa?

  VastaaPoista
 6. Ruusunmarja oli se, jota ajattelin väristä ensimmäiseksi tulevan mieleen. Mutta sekään ei osu, vaikka uppoaisi kyllä makunsa puolesta! :) Njam...

  Mutta paljastetaanpa, mistä arvoituspuuro nyt sitten oikeastaan on tehty... :D Kyseessä on paksuun, runsaasti hedelmälihaa sisältävään veriappelsiinista puristettuun mehuun keitetty vispipuuro. Oli muuten todella intensiivinen ja raikas maku! Täydellinen aamunavaus!

  VastaaPoista