29.2.2012

Puolukkainen soijajugurttipiirakka

Minä taisin oppia villinä huhuna liikkuneen tiedon soijajugurtin uunissahyytymisestä (siis ilman kananmunaa) Chocochili-blogista. Erittäin kätevä vinkki muillekin kuin kasvissyöjille. Esimerkiksi juurikin allekirjoittaneelle, eli soijajugusta-hurjasti-pitävälle-sekasyöjälle, jolla ei nyt vaan aina satu olemaan kananmunia varastossa.

Soijajugurtista tuli tässä taloudessa kertaheitolla
kova kilpailija perinteiselle muna-rahkatäytteelle.


Kyllä, se hyytyi! Ja maistuikin hyvälle. Piirakan pinnalle ropsautin viimeiset pakastepuolukat ja piirakkapohja syntyi puolikkaasta paketista piparkakkutaikinaa. Piiras sai siis pohjavalinnasta mukavasti talvisia makuja, ja vaikka tämä epäilemättä toimisi vaikkapa pikkujoulusyötävänä, ei tästä sen liiempiä jouluruokaviboja tullut. Ja hyvä niin. Tägätään nyt kirjoitus kuitenkin myös joululle.Puolukkainen soijajugurttipiirakka

250 g piparkakkutaikinaa
(tai muu piirakkapohja valintasi mukaan)

500 g maustamatonta soijajugurttia (Alpro)
0.5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1.5 dl puolukoita

Kaulitse ja painele piparkakkutaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Ravista ja avaa soijajugupurkki. Mittaa sokeri ja vaniljasokeri suoraan jugurttipurkkiin, ja sekoita huolella. Kaada piirakkapohjan päälle. Ripottele sitten puolukat jugurtin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvältä! Toi piparkakkutaikina ja puolukka onkin mahtava yhdistelmä, täytyy itsekin testata tätä versiota :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Elina, on kyllä toimiva yhdistelmä, suosittelen. :)

  VastaaPoista
 3. Täytyypä joskus kokeilla soijajogurttia piirakkaan. Täyte näyttää ihanan pehmeältä ja mehevältä.:)

  VastaaPoista
 4. Kmsu: sitä se kyllä olikin, kannattaa kokeilla. :)

  VastaaPoista