22.2.2012

Pikkusuolaisten aatelia:
Ruohosipuli-katkarapumuffinit

Tartuinpa taas jauhosormineni Sirpa Talkan leivontakirjaan Makeaa ja suolaista puutarhasta. Post-it -lapuilla merkityistä resepteistä kaikkein akuuteimpana vuoroaan odottelivat yrttiset katkarapumuffinit, jotka kuulostivat ja näyttivät kertakaikkisen herkullisilta. Tuunasin kyllä reseptiä jonkin verran, ja käytin vaihtoehtoina tarjotuista tillistä ja ruohosipulista valitsin jälkimmäisen. Muutoksia on jauhojen laadussa, muutamien ainesosien määrissä sekä paprikassa. Tuoreen paprikan sijaan käytin lasipurkissa myytäviä paahdettuja, kuorettomia paprikoita. Paahdettujen paprikoiden tiivis maku ja mehevä koostumus sopi näihin hyvin.


Muffinit onnistuivat kaikin puolin loistavasti, tekisi mieli jo pyöräyttää uusi satsi! :D Katkarapujen, kermaviilin ja ruohosipulin makusinfonia se vaan toimii. Harmiton asia, joka kuitenkin jättää minut kysymsmerkiksi, on muffinien väri. Omat leipomukseni saivat nimittäin jo aika nopeasti uunissa kauniin keskiruskean pinnan. Sisus on kuitenkin vaalea. Kirjan kuvassa muffarit taas ovat pinnastaankin hyvin vaaleita. Johtuuko ero uunista vai jauhoista? Ei uunini yleisesti ottaen kyllä ole mitenkään ruskisteleva... :D No, nättejähän nuo molemmat ovat.


Ruohosipuli-katkarapumuffinit (12 kpl)
Muunnelman alkuperäisversion lähde: Sirpa Talka, 2010. Makeaa ja suolaista puutarhasta. WSOY.

1.5 dl sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 dl katkarapuja
1 dl paahdettua paprikaa kuutioituna
noin 3 rkl ruohosipulia silputtuna (kolmasosa puntista)
1 prk kermaviiliä
1 muna
0.5 dl oliiviöljyä
1.5 dl maitoa
(0.5 tl suolaa, jos sitä ei ole katkaravuissa eikä paprikassa valmiiksi)

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää sitten loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Öljyä muffinipelti, ja lusikoi taikina siihen. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla.


2 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttää hyvälle! Olispa muutama iltapalaksi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Piia, tämä taisikin olla eka kerta kun käytin katkarapuja muuhun leivontaan kuin pizzan täytteeksi. Ja merenelävien suurena ystävänä tykkäsin! :D

    VastaaPoista