25.2.2012

Nuuhkittavan hyvä appelsiini-kardemummavanukas

Vasta jälkeenpäin hogasin, että tästä vaniljakiisselin muunnoksesta tuli makumaailman puolesta jonkinlainen toisinto jokunen viikko takaperin paistelluista pannareista. Molemmat nimittäin sulostuttavat appelsiinin ja kardemumman aromeilla. Tämä jälkkäri kuitenkin nautitaan viileän vanukkaan muodossa lusikoiden. :)

Tämä on myös hyvä esimerkki sekä maku- että hajuaistia lempeästi hellivästä annoksesta. Annas olla kun menet noutamaan jääkaapissa jäähtynyttä vanukasta... Nuuh nuuh... Ja tätä syödessä kuunnellaan ehdottomasti Jukka Pojan ja Jenkkarekan Lempee-biisiä. Rauhaa ja rakkautta! Miksei muuten ruoille anneta juomasuositusten lisäksi myös musiikkisuosituksia? Saataisiin yksi aisti lisää kokonaisvaltaisesti oikeaan tunnelmaan.

Teematilpehöörillä somistellen... :)


Appelsiini-kardemummavanukas
(2-3 annosta)

5 dl kylmää maitoa
1 kananmuna (kylmä)
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
0.5 tl kardemummaa
puolikkaan appelsiinin kuori

Riko kananmunan rakenne, ja sekoita siihen maitotilkkaan liuotetut perunajauhot. Sekoita joukkoon loputkin ainekset. Lämmitä liedellä kiehumispisteeseen koko ajan hämmentäen, ja nosta pois levyltä kun ensimmäiset kuplat ovat nousseet pintaan. Tarjoile jääkaappikylmäksi jäähdytettynä. Kuoren syntymisen estät ripottelemalla päälle hieman sokeria.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ihanaiselta ja varmasti myös tuoksuu, nuuuuh! Musiikkisuositusten antaminen vaikuttaa vallan mainiolta idealta. : D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Canelia! Minusta olisi myös hauska kuulla, mitä muut ehkä kokkaillessaan tai ruokaillessaan kuuntelevat. Omassa keittiössäni musiikkia tarvitaan erityisesti tiskaamisen tahdittamiseen... :D

    VastaaPoista