18.2.2012

Kana-katkarapunuudelit thaimaalaisittain

Teki mieli jotain puikoilla syötävää nuudeliruokaa. Teki myös mieli pakastimessa jo hetken hengailleita katkarapuja. Ja tekihän minun mieli testata korkkaamatonta thai-tyyppistä currytahnaakin, mutta ennen kaikkea teki mieli saada maittavaa sapuskaa ja nopeasti!

Ja saamani piti. Oikein korkojen kera, sillä lisäksi pataan pääsi broiskua, bambunversoja ja huippuherkkuja sokeriherneenpalkoja. Pöytään saatiin siis thaimaalaisia makuja höyryävää nuudelipataa.


Tykkäsin muuten kovasti keltaisen currytahnan (Pirkka) avulla syntyneestä makukombosta, jota siis täydensin vain kalakastikkeen ja kookoshiutaleiden avulla. Noiden kolmen maustamat bambuviipaleet maistuivat aivan taivaallisille! Ainoa miinuspuoli tässä ateriassa oli se, ettei suolan määrää sellaisenaan voinut säätää itse. Ruoan suolaisuus määräytyy nimittäin kalakastikkeen ja currytahnan annostelulla, en usko kovinkaan monen kaipaavan lisäsuolausta noiden jatkeeksi.


Kana-katkarapunuudelit thaimaalaisittain

250 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 prk (227/140 g) bambunversoja
2 rkl kookoshiutaleita
1-2 rkl kalakastiketta
2-3 rkl keltaista currytahnaa (esim. Pirkka)
200 g katkarapuja
300 g sokeriherneenpalkoja (sugar snaps, esim. Apetit)
(seesamöljyä paistamiseen)

kokojyvänuudeleita

Ruskista broileri pannulla seesamöljyssä. Lisää joukkoon bambunversot, kookoshiutaleet, kalakastike, currytahna ja tilkka vettä. Sekoita, ja hauduta kana kypsäksi kannen alla. Kiehauta samalla vedenkeittimellä vettä, ja kaada se nuudelien päälle kuumuudenkestävään kulhoon (valuta vesi myös pois parin kolmen minuutin kuluttua). Lisää sitten pannulle kanan ja bambunversojen joukkoon sekä (jäiset) katkaravut että herneenpalot. Kuumenna ripeästi ja sekoita lopuksi joukkoon vielä kypsät nuudelit. Nautiskele puikoilla.


2 kommenttia:

  1. Ootpas hyvä kokki! :-)

    VastaaPoista
  2. Joo-o, joskus enemmän, mutta joskus (todella harvoin tietysti) vähemmän hyvä kokki. ;)

    VastaaPoista