27.2.2012

Jääkaapin siivousta, osa n+1

Arkiviikolla pääsee tai joutuu, ihan miten asian haluaa nähdä, toisinaan turvautumaan jos jonkinmoisiin kokkikikkailuihin. Kiire, puuttuvat ainesosat tai ylimääräiset ainesosat tuovat silloin kirjaimellisesti oman mausteensa soppaan. Omassa keittiössäni kohdattiin edellä mainituista jälkimmäisin haaste, kun jääkaapissa alkoi olla merkittäviä määriä sekalaisia jo-korkattuja tai muuten vain nyt-ois-jo-ehkä-hyvä-käyttää-mut -tuotteita. Jääkaapinsiivouspyttipannua pöytään siis!

Mitä siis oli tuhottavana? Kananmunia, ruohosipulia, paahdettuja paprikoita ja juustoa. Myös enää kahteen ateriaan riittävä annos ties milloin avatusta spagettipaketista kummitteli kuivakaapissa. Ihan toimiva kombo, melkein kuulosti ihan vartavasten suunnitellulta aterialta. Mac'n'cheese-tyyppistä spagettia keitettyjen kananmunien kanssa (joita siis rupesikin yhtäkkiä tekemään mieli) ja joukkoon ruohosipulisilppua ja paprikaa!

Hienot kananmunat ilman mustia reunuksia keitetään seuraavasti:
Anna kananmunien kypsyä kiehuvaksi kuumenneessa vedessä vain minuutin verran. Poista sitten kattila levyltä, ja anna munien kypsyä kuumassa vedessä 10 minuuttia. Sitten normaalisti kylmään veteen ja kuorimaan.

Lopputulema? Aika semiä. :P Juustoraastetta oli liian vähän, ja ateriasta tuntui puuttuvan jotakin. Olisipa ollut tuorejuustoa... Luulen, että sillä tämä setti olisi saanut tarvittavaa ilmaa siipien alle. Mutta hei, ihan hyvistä osasista tämäkin ateria koostui. Nälkä lähti, vaikkei reseptikirja tällä kartukaan. Ja huomio, huomio, tässä keittiössä ei synny hävikkiä, vaan kaikki raaka-aineet kulutetaan! Tällaisen taloudellisen ja vastuullisen periaatteen vuoksi voin hyvin syödä silloin tällöin maultaan vähän välttävämmänkin pyttisaterian. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti