10.2.2012

Ihkut inkivääriskonssit

Jos pitää nimetä useimmin valmistamani leivonnainen, taitaa voittajaksi nousta skonssit. Ne valmistuvat nopeasti, ja esimerkiksi muffineihin verrattuna syntyy vähemmän tiskiä, kun ei tarvitse liata muffinipeltiä tai muitakaan vuokia. Ja ainesosaluettelokin on hyvin yksinkertainen, kaikki tarvittava löytyy käytännössä aina kaapeista ilman eri kauppareissua. Yleisimmin ex tempore -leivontaidea tyssää minulla kananmunien puutteeseen, mutta skonssit eivät kaipaa niitäkään!

Lasipurkissa ihanaisia inkivääripalasia.
Luottomyymälästäni näitä saa kilon paketeissa! :D

Pettämätön rusinaskonssiresepti, joka taipuu sekä makeisiin että suolaisiin skonsseihin, pääsi taas käyttöön. Rusinoiden sijaan taikina vain kätki sisäänsä inkiväärikuutioita. Veistelin niitä sellaisista pehmeistä, kuivatuista inkivääripaloista, joita myydään esimerkiksi etnisissä pikkuruokakaupoissa. (No, saattaa niitä joskus löytyä normimarketistakin, mutta yleensä todella pienissä pakkauksissa, sokeroituina ja törkeällä kilohinnalla...) Olen juuri nyt ihan koukussa noihin inkivääripaloihin, herkuttelen mielummin niillä kuin karkeilla! :D Toimii myös skonsseissa!


Inkivääriskonssit
1 pellillinen, ~10 kpl

3.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
1 rkl sokeria

50 g margariinia
1.5 dl maitoa
1 dl kuivattuja inkiväärikuutioita

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää margariini joukkoon nokareina, ja nypi se kuivien aineiden kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä maito ja inkivääripalat. Sekoita nopeasti (älä vaivaa). Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kaulitse noin 2 cm paksuksi levyksi. Irroita lasilla tai pyöreällä muotilla haluamasi kokoisia pyörylöitä. Paista skonsseja 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Skonssit ovat niin herkullisia! Inkivääri on varmasti kiva lisä näissä.

    VastaaPoista
  2. Katarina/Hovkonditorn: Juu, skonsseihin on varmaan mahdotonta kyllästyä, kun variointimahdollisuudetkin ovat loppumattomat. Tosin en vieläkään ole oppinut syömään skonssejani hillon tms. kanssa, vaan popsin ne pääasiassa ihan sellaisenaan. Huvittavinta on ehkä se, että vaikken mitään täytettä laita, avaan yleensä skonssin ja nautiskelen puolikkaat erikseen. :D

    VastaaPoista