4.1.2012

Talviset karpalomuffinit

Jos puhutaan arkisista välipaloista, eivät normimuffinit ravintosisältönsä puolesta ole sitä, mitä kannattaa joka päivä mutustaa. Mitä siis tekee kropan hyvinvoinnista ja siten ravinnon laadusta välittävä henkilö, joka on kuitenkin myös tunnetusti aikamoinen herkkuperse? Keinot eivät suinkaan lopu kesken, ja näitä jälkiruokaherkusta meneviä ns. järkevämpiä välipalavaihtoehtoja syntyy ihan noin vain hihasta ravistelemalla.

Uudenvuodenpäivän brunssia juhlistamaan leipaisinkin rukiista puolukkaleipää ja banaanileipää hieman yhdistelevän muffinipatterin. Ruista sisältävä piparkakun makuinen taikina, johon makeuden ja mehevyyden tuovat reilun kypsät banaanit. Luonnetta pienenä kirpeytenä toivat mökkikarpalot, jotka heitin sekaan suoraan pakkasesta. Puolukoiden tapaan ovat mahtava pirskahteleva ylläri makeissa leivonnaisissa. :D Om nom nom!

Ei lisättyä sokeria tai rasvaa.
Makuja, kuituja, protskuja ja vitskuja löytyy!


Talvimuffinit / Banaani-karpalo-piparkakku-ruismuffinit

3 erittäin kypsää banaania
2 munaa
1 rkl piparkakkumaustetta
hieman vanilja-aromia
0.5 tl suolaa
2 dl karpaloita (pakkasesta)
1 dl ruishiutaleita
1 dl ruisjauhoja
1.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Muusaa banaanit haarukalla. Vatkaa haarukalla banaanin joukkoon munat ja mausteet. Lisää myös (jäiset tai tuoreet) karpalot. Sekoita kuivat ainekset (hiutaleet, jauhot ja leivinjauhe) keskenään sekaisin ja kääntele ne huolellisesti sekaisin taikinaseokseen. Paista muffineja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Nam, nämä kuulostaa herkullisilta!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia Katarina! Yritän itseasiassa parastaikaa perustella itselleni, että ottaisin nyt jotain muuta iltapalaksi kuin näistä muffineista pakkaseen päätyneitä yksilöitä... Tarkoitus kun olisi vielä säästää nitä tuonnemmaksi... :P

    Ja muuten pitääpä kehaista ihastuttavasta ja pirteästä profiilikuvastasi! Mukavaa vuoden alkua myös!

    VastaaPoista