14.1.2012

Lämmin punajuurisalaatti

Kolmen ruokalajin illallisia alkupalasta pää- ja jälkiruokaan asti tulee harvemmin kokattua ihan kunnon kokonaisuutena. Sen sijaan kahden ruokalajin kombojen kokkaaminen on jo paljon realistisempaa, kun puhutaan edelleenkin juhlaillallisten sijaan normikokkaukseta. Paras kombinaatio on tietysti alkupala ja jälkiruoka! Pelkästään nuo tilaisin mieluusti ravintolassakin useammin, mutta kaikkialla siihen ei valitettavasti suhtauduta (henkilökunnan puolelta) kovinkaan suopeasti. Mutta oma tupa, oma lupa!

Iloisesti sekaisin. Makujen sinfoniaa! :D

Ennen jälkkärihemmottelua tarjoilin kotikeittiöstäni sinihomejuusto-punajuurihässäkkää, jossa on siis mm. punajuurikuutioita, sinihomejuustoa (Aura), maitorahkaa ja saksanpähkinöitä. Annokset syntyivät nopeasti, kun käytin kaupan vakuumipakattuja, valmiiksi keitettyjä ja kuutioituja punajuuria. Periaatteessa samat ainekset sopivat kylmän alkupalan (tai lisäkesalaatin) valmistamiseen, mutta itse tykkäsin pyöräyttää punajuuret pannun kautta lämpimiksi. Hullun hyvää!

Varsinainen tarjoiluehdotus, josta tosin puuttuvat vielä pähkinät.
(Lue: unohtui lisätä ennen kuvaamista.) Päällä loraus punajuurilientä.

Lämmin punajuurisalaatti

kypsiä punajuurikuutioita
punaviinietikkaa
rosmariinia
tuorejuustoa tai maitorahkaa
sinihomejuustoa
hasselpähkinöitä

Kippaa punajuurikuutiot pannulle (osta kaupasta valmiita kypsiä punajuurikuutioita tai keitä ja kuutioi ne itse). Lorauta joukkoon punaviinietikkaa (skippaat tietysti tämän vaiheen jos käytät etikkapunajuuria) ja ripottele joukkoon runsaasti rosmariinia. Anna kuutioiden lämmetä kunnolla. Sekoita sillä aikaa reilusti sinihomejuustomurusia tuorejuuston, maitorahkan tms. joukkoon. Kokoa annokset kuumista punajuurikuutioista ja niiden päälle keoksi lusikoidusta aurajuusto-tuorejuustoseoksesta. Ripottele pinnalle vielä lisää aurajuustoa, rouhittuja saksanpähkinöitä ja tuoretta rosmariinia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti