8.12.2011

Thai-soijapalawok

Thai-tyyppisten makujen saaminen omatekemään ruokaan on tässä taloudessa vaivalloista. Siinä missä intialaisen keittiön päämausteet ovat löytäneet maustehyllyyni, thaikeittiön tarpeista löytyy enintään kalakastike ja chili. Siksipä olenkin ilahtunut Pirkan uutuudesta, Tom Kha -keittoaineksista: muun muuassa kookoksen, galangjuuren, sitruunaruohon ja limen maut yhdestä pikku pussukasta. Käytin mausteseoksen kuivattujen soijapalojen ja niistä kyhätyn wokin maustamiseen. Huippuhyvää ja kätevää!

Vaatimaton ulkonäkö, mutta mainio maku.

Thai-soijapalawok (4+ annosta)

4 dl kuivattuja soijapaloja
5 dl vettä
2 pussia Tom Kha -keittoainesta (Pirkka)
2-3 rkl kalakastiketta
chilihiutaleita
kurkumaa värin vuoksi
450 g itämaisia wokvihanneksia (Pirkka)
200 g (4 kerää) täysjyvänuudeleita

Mittaa puoli litraa vettä isoon, syvään paistinpannuun ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää Tom Kha -keittoainekset ja soijapalat ja anna kiehua välillä sekoitellen noin 8 minuuttia, eli kunnes soijapalat ovat melkein kypsiä (eli läpikostuneita ja pehmeitä).

Kiehauta samalla vedenkeittimessä vettä, ja kaada se syvään kulhoon nuudelien päälle pariksi minuutiksi. Kun nuudelit ovat kypsiä, kaada ylimääräinen vesi kulhosta pois.

Mausta soijapalat chilihiutaleilla ja lisää halutessasi hieman kurkumaa. Kaada joukkoon wokvihannekset, ja kuumenna koko komeus. Sekoita lopuksi joukkoon vielä kypsät nuudelit ja tarjoile. Syö puikoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti