29.12.2011

Puurourpon Ruususen uni

Puurot maistuvat edelleen, ja suurin osa aamuistani käynnistyy nimenomaan puuron voimalla. Eikä puuroihin todellakaan pääse kyllästymään, kun puurolaatua samoin kuin lisukkeita vaihtelee ja vuorottelee jatkuvasti. Ja puurohan maistuu myös kylmänä, (ainakin tälle puurourpolle) kun seassa on hieman jotakin makeaa kuten marjoja, hilloa tai hunajaa. Muusattu bansku on ihan ykkönen!

Alla kaksi puuroideaa: paakastetuista karpaloista keitelty ruishiutalepuuro ja ruusuvedellä maustettu ohrapuuro. Jälkimmäinen on oikeastaan Lähi-Idän suunnalta tutun jälkiruuan mukaelma, makua siihen tuovat myös kaneli, kardemumma ja rusinat.

Kauniinpunaista karpalopuuroa rukiisella otteella.

Karpalo-ruispuuro
karpaloita
ruishiutaleita
vettä
juoksevaa hunajaa

Keitä puuropaketin ohjeen mukainen määrä vettä, ja laita aluksi haluamasi määrä karpaloita kattilaan. Kun karpalot ovat poksahdelleet jotakuinkin rikki, painele mehut irti perunanuijan avulla. Lisää sitten puurohiutaleet ja keitä normaaliin tapaan puuroksi. Tarjoile tuoreiden karpaloiden kera, ja makeuta puristamalla päälle hieman juoksevaa hunajaa!

***

Ruususen puurojälkkäri
2 dl ohrahelmiä
8 dl maitoa (tai vettä jos haluat vähemmän hyvää...)
0.5 tl kanelia
0.5 tl kardemummaa
2 rkl ruusuvettä
2 rkl vaniljakreemijauhetta (tai sokeria)
1 dl rusinoita

Keitä ohrahelmiä kanelilla ja kardemummalla maustetussa maidossa (itse hölmöilin veden kanssa) noin 30 minuuttia. Lisää ruusuvesi, vaniljakreemijauhe ja rusinat ja anna kiehua hissukseen haudutellen vielä ainakin viitisen minuuttia. Jäähdytä viileäksi ja tarjoile.

2 kommenttia:

  1. Hmm, minunkin pitäisi yrittää vähän tai siis "vähän" aktivoitua puurorintamalla; ehkäpä teen vuoden vaihtuessa jonkinmoisen lupauksen aiheeseen liittyen... Kivan erilaisia puuroideoita kyllä nämä kaksi. Oletkos muuten huomannut, että Hayley's Cuisine on valittu Iloleipurin (http://www.iloleipuri.fi/) tämän kuukauden leivontablogiksi? : )

    VastaaPoista
  2. Kiitos Canelia, ja tartu ihmeessä puurokauhaan. Minäkin entisenä puurokammoisena olen ihan hurahtanut erilaisiin puurovirityksiin. :D

    Ja hupsistakeikkaa, enpä ollut lainkaan tietoinen Iloleipurin suomasta tittelistä. Kiitokset tiedosta, tämähän on kunnia! Pääsen näemmä seuraamaan jalanjälkiäsi. :)

    VastaaPoista