27.12.2011

Pasta x 2

Vuosi vetelee viimeisiään, ja ehkäpä juuri sen vuoksi olen ottanut projektiksi suorittaa pientä inventaariota kuivakaapin sisälmysten suhteen. Sitä kun tahtoo kertyä muun muassa näitä avattuja pastapaketteja, jotka sitten kotiutuvat vähän liiankin hyvin kuin unohdetuiksi seinäruusuiksi.

Tässä siis kaksi pastapussien eliminointi-ideaa: ensin lohesta ja sitten kinkusta. Tällaisissa pastaseteissä hyödynnät myös näppärästi ne viimeisetkin joulumurkinat, mikäli kaikki joulukinkku tai -kala ei ole vielä kadonnut jääkaapista. Vihreä pesto kävisi muuten kumman tahansa maustajaksi, irroittaen aterian täysin jouluisuudesta (mikäli siis olet jo saanut joulusta tarpeeksesi...).

Punaisella pestolla kuorrutettua lohta & rosmariini-sitruunapastaa.

On pojat käyty Lidlissä...

Lohipasta
lohta
punaista pestoa
sitruunanauhapastaa (tai normia ja tilkka sitruunamehua)
rosmariinia

Lusikoi lohifileen päälle punaista pestoa ja kypsennä uunissa. Keitä pasta ja mausta tuoreella, hienonnetulla rosmariinilla (ja sitruunamehulla).

***

Kinkkupasta
palvikinkkua (tai vaikka joulukinkun jämiä)
hunajaa
sinappia
oliiviöljyä
omena tai pari
kuviopastaa
(herneitä)
mustapippuria
rosmariinia

Keitä pasta (ja lisää lopussa pussi pakasteherneitä jos on, itse unohdin tämän vaikka piti...) ja jäähdytä kylmällä vedellä huuhtoen. Kuutioi palvikinkku ja omena. Vispaa ison tarjoilukulhon pohjalla mausteliemi, eli jotakuinkin sama määrä hunajaa, sinappia ja oliiviöljyä. Kippaa kulhoon pasta, kinkku ja omena. Pyöräytä myllystä reipas annos mustapippuria (heitä sekaan tuoretta rosmariiniakin jos tykkäät) ja sekoita koko komeus nostellen huolellisesti sekaisin. Maistuu sekä kylmänä että kuumana.

Olisipa kaikki kinkkukuutiot reunapaloja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti