2.12.2011

Lohimunakas uunissa

Munakas syntyy näppärän vaivattomasti myös uunissa, vaikkapa pyöreässä piirakkavuoassa. Ja ruokaisia ainesosia munakkaaseen lisättäessä siitä syntyy täysipainoinen ateria ihan pääruoaksikin. Omaan proteiinipommiini laitoin reilusti uunilohta (pakkasen jämäaarteita) ja höysteeksi herneenversoja sekä auringonkukansiemeniä. Maustamisessa riittäisi ihan pelkkä suola ja pippuri, mutta hain vähän eksotiikkaa garam masalan ja minimaalisen pienen chilikastiketujauksen voimin. Ja parvekkeelta löytyi edelleen kypsiä kirsikkatomaatteja, (joulukuu!) joten ripottelinpa koko komeuden päälle niitäkin väriä antamaan.

Lisukkeena herneenversoja ja omia kirsikkatomaatteja.


Lohimunakas uunissa

4 kananmunaa
2 dl maitoa
0.5 tl suolaa
mustapippuria
(garam masalaa)
(pikkutilkka chilikastiketta)

kypsää lohta (maustettuna suolalla ja garam masalla)
herneenversoja
kirsikkatomaatteja
auringonkukansiemeniä

Asettele lohi öljyttyyn uunivuokaan pikkukekoina tasaisesti, ja ripottele sekaan pätkittyjä herneenversoja ja kirsikkatomaatteja. Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne rikki haarukalla sekoittaen. Lisää munien joukkoon maito ja mausteet, ja kaada seos varovasti uunivuokaan. Ripottele pintaan vielä auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, eli kunnes munakas on hyytynyt ja saanut hieman väriä pintaan. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua, nauti kylmänä tai kuumana.

Uunimunakas ennen uunitusta...

... ja sitten jo lautasella.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ja näyttää niin hyvältä että pitää ottaa resepti talteen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Annika, erityisesti suosittelen munakkaalle jotain siemeniä, kuten noita auringonkukan siemeniä. Ne ovat kuin piste iin päälle riippumatta siitä mitä muita ainesosia munakkaaseen integroikin. :)

    VastaaPoista