10.12.2011

Kardemummapannukakku

Noniin, noniin, pannari on klassikko, mutta laitetaan taas yksi perusohje jakoon ja näytille. Eipä tässä ole muita innovaatioita kuin yhden jauhodesin korvaaminen sämpyläjauhoilla (henk. koht. ihastus) ja reippaalla kardemummatuunailulla (henk. koht. ihastus nro 2).

Törkeän hyvää pannaria tulee. Ainoa seikka, joka vähän harmittaa on se, että tällaisissa juoksevissa taikinoissa kardemumma vajoaa pohjaan. Eli pannukakun pohja on kovinkin pilkullinen, kun taas yläpinnan perusteella pahaa-aavistamaton uhri ei osaisi epäilläkään luvassa olevaa kardemummahyökkäystä! :D No, kunhan taikina on sekoitettu hyvin ennen pellille kaatamista, asettuu kardemumma kuitenkin tasaisesti koko pannarin alalle. Sitä siis tulee kyllä jokaiseen suupalaan, vaikkei se olekaan vertikaalisesti tasaisesti jakautunut.

Tsekkaa yläpinta versus kardemummainen alapinta.


Pannarin päällä maistui mansikkahillon sijaan hunaja ja appelsiini-sitruuna-inkiväärimarmeladi! Ja ropisteltiin päälle vielä vadelmiakin pakkasesta. Täytteistä ei tosin jäänyt kuvatodisteita. ;) Tosin itseasiassa löysin samaisista vadelmista ennen pakastamisoperaatiota otetun kuvan, joten liitetään se tähän kesäfiilistä tuomaan!

Pikkuisia valdemareja.

Kardemummapannukakku
8 dl maitoa
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
2 rkl sokeria
0.5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria

Riko munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kaada joukkoon pari desiä maidosta ja aloita jauhojen vispilöinti. Lisäile maitoa ja jauhoja vuorotellen ja kaada lopuksi kaikki maito sekaan. Jos laitat ensin kaiken maidon ja sitten vasta jauhot, saattaa taikinaan tulla jauhomöykkyjä. Mittaa vielä mausteet mukaan, sekoita ja kaada leivinpaperoidulle uunipellille. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Mä tykkään kans kovasti kardemummasta. Sopii loistavasti omenaleivonnaisiin ja vaikka minne. Ehdoton myös glögissä! :)

    VastaaPoista
  2. Tusla: Täsmälleen samaa mieltä! Mihinpä kardemumma nyt ei sopisi. :) Mahtaisikohan toimia suklaistenkin makujen joukossa...

    VastaaPoista
  3. Nam! Entä jos kardemumman ripottelisi pellille kaadetun taikinan päälle? Kardemumma on ihanaa ja maistuu niin letuissa, vohveleissa ja aivan varmasti pannarissakin!

    VastaaPoista
  4. Luumukka: Joskus ratkaisut ovat liian yksinkertaisia, jotta ne pystyisi näkemään. :D Pitääpä testata miten tuossa käy!

    VastaaPoista
  5. Oijoi, takuulla iiihanaa pannaria! Joutuu ehkä joskus kokeilemaan, melkein jo tunnen kardemumman tuoksun nenässäni... : )

    Lisäsin muuten blogisi vakoilulistalleni, niin muistan jatkossakin käydä vieraisilla. Täällä on vaikka miten paljon kivoja reseptejä ja mahtavia ideoita (pyhäinpäivän persimoneja on pakko testata joskus! : D) ja tykkään myös kovasti tyylistäsi kirjoittaa. Keep up the good work!

    VastaaPoista
  6. Canelia: Meitä kardemummakerholaisia taitaakin olla aika tavalla! Kiitos myös palautteesta ja kannustuksesta, ilahduttivat päivääni ihanasti. :)

    Ja vakoilu on molemminpuolista, pitäisi ehtiä vaan useammin kommentoimaan ja lähettelemään terveisiä lukemissaan blogeissa! ;)

    VastaaPoista