27.11.2011

Viininlehtikääryleet säilykerasiasta

Kreikasta kohti Turkin ja Lähi-Idän akselia sivuavat maut ovat, kuten olen aiemminkin hehkuttanut, tämän tytön mieleen. Yksi tähän luokkaan kuuluva mieluisa maku on minttu, jota muissa keittiöissä käytetään useimmin jälkiruoissa. Idän suunnassa minttua käytetään maustamaan muun muassa riisitäytteisiä viininlehtikääryleitä... Mmm...

Alkupalalautanen.

Isomman normimarketin säilykehyllystä löytyy lasipurkissa säilöttyjä viininlehtiä, joista voisi kääriä omatkin rullat, mutta tällä kertaa päädyttiin nopeamman kautta valmisversioihin. Ostoskoriin lastattiin siis Palirria-merkkinen aitokreikkalaista käsityöruokaa lupaileva säilykerasia. Vähän jännitti mitä tuleman piti!

Ser ut så här.

No, purkista kuoriutui kymmenen herkullisesti maustettua viininlehtikääröä. Iso miinus kuitenkin siitä, että riisi oli todella puuromaista (toisin kuin rasian kuvassa), mikä ehkä jopa kannustaa tekemään kääröt ensi kerralla itse. Näistä riittää kahdelle henkilölle hyvät alku-tai napostelupalat. Hayley'n tarjoilemana kääröt nautittiin illan alkuun rapeiden maustekeksien ja pienen porkkanasalaatin kanssa. Ohuiden porkkanatikkujen pinnalle ripottelin rusinoita ja kuivatuista inkivääripaloista leikattuja kuutioita (tuo inkivääri on muuten ihan törkeän hyvää). Itämaishenkisillä mauilla täydennetty alkupalalautanen siis. :D

Puuromainen, mutta makurikas sisus näytti tältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti