12.11.2011

Talvea enteilevä karpalorahka ja muita marjastusjuttuja

Marraskuu on minulle lupa siirtyä talvisiin ja jouluisiinkin fiiliksiin. Kuitenkin ilman ihme haloota tai stressiä, itseasiassa päinvastoin rennosti tunnelmoiden. Glögit on korkattu ja piparkakkumausteet pöllyävät! Ja juurikin piparkakkumaustetta mukaan ripottelemalla syntyi mukavasti joulua kohti ohjaileva karpalorahka, jota myös herkullisella, paksulla vaniljakastikkeella piristettiin (soijapohjainen muuten, tykkäsin). Ja pistetään nyt tämän postauksen oheen myös muutama muu marjaisa herkkukuva. Yksi kesäinen, yksi syksyinen ja yksi talvinen marjastusherkku. Tällaisia tulee paljon popsittua aamu-, ilta- tai välipalana. Jälkiruokafiilikset ja ravitseva terveellisyys samassa paketissa!

Tårta på tårta -kattaus...


Talvinen karpalorahka

noin 1 dl karpaloita
250 g maitorahkaa
2 dl paksua vaniljakastiketta (Alpro soya: Dessert Vanilla Sauce)
2 rkl sokeria
1 tl piparkakkumaustetta

Aja karpalot sauvasekoittimella survokseksi. Lisää ja sekoita joukkoon muut ainekset. Anna makuuntua hetki jääkaapissa tai tarjoile vaikka heti.

Kesä: Vadelmia sitruunaisessa rahkassa.

Syksy: Mustikoita, puolukoita tuorepuurossa (ohrahiutaleita).

Talvi: Karpaloita ja hunajaa rahkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti