19.11.2011

Rosmariininen possun sisäfilee &
viherretty persilja-rakuunamuusi

Viikonloppuruoaksi viljapossun sisäfileetä, uunissa paistettuna ja rosmariinilla maustaen. Sekoittelin haarukalla kasaan pikku marinadin, joka toi mukavat maut possulle. Liha myös onnistui loistavasti kypsyydeltään, sillä käytin apuna digitaalista paistomittaria. Tavoitelämmöksi asetin 67 astetta, jolloin sisäfilee on kyllä kypsää, mutta mehukasta. Minimissään lihan lämpötila olisi hyvä nostattaa 65 asteeseen, aivan kypsäkypsä tulos saadaan 70 asteessa.

Lisäkkeenä kuivatulla persiljalla ja rakuunalla viherrettyä pottumuusia. Ja kaiken kruunuksi vielä tujakkaa possun paistoliemestä vedellä ohentaen ja hieman Maizenan kastikeaineksella jatkaen pyöräytettyä kastiketta.

Om nom nom, mehevää! Paistomittarin käyttö kannattaa!

Ennen uunia, paistomittari on jo kyljessä kiinni!

Viikonloppuateria: possun sisäfilee muusin kera

Rosmariinipossufilee
porsaan sisäfilee (maustamaton)
1 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl öljyä
1 oksa tuoretta rosmariinia

Hiero suola ja pippuri porsaan sisäfileen pintaan. Sekoita sitten marinadin ainekset keskenään ja valele seos fileen päälle. Revi rosmariinin lehdet fileen päälle ja anna fileen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Pyöräytä filettä liemessä pari kertaa lämpenemisen aikana tasaisen maun saamiseksi. Paista sitten filettä 175 asteessa kunnes liha saavuttaa 65-70 asteen lämpötilan (puolisen tuntia). Kiedo filee folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Uuniastian pohjalle kertyneestä makuliemestä voit folioinnin aikana kyhätä pikakastikkeen. :)

Persilja-rakuunamuusi
jauhoisia perunoita
2 rkl kuivattua persiljaa
1 rkl kuivattua rakuunaa
suolaa
mustapippuria
margariinia
ruokakermaa

Keitä perunat kypsiksi, muusaa, mausta ja lisää loput ainekset. Voilà!

Leikkuulaudalla tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti