10.11.2011

Intianmakuiset lohi-ohra-perunapiiraat (modernit vatruskat)

Sen jälkeen kun tutustuin vatruskoihin, (jotka siis ovat ikäänkuin pieniä piiraita, lihiksiä tai pasteijoita, joiden kuoritaikina tehdään muusatusta perunasta) ei mieli ole tehnyt lainkaan mitään peruspasteijaa. Pehmeä ja maukas perunataikina saa uunissa mielestäni sellaisen hienovaraisen makeuden, joka sopii minun makunystyröilleni. Aikaa vatruskoihin tai niiden muunnelmiin menee kyllä jonkin verran, välttelen usein näitä monivaihereseptejä, mutta minkäs teet. Tässä kun siis pitää keitellä ne perunat, ja sitten edessä onkin sama juttu täytteeksi tulevan riisin tai ohran kanssa. Lohenkin pitää olla kypsää, ja sitten vielä pitää askartelupaskarteluvaiheen jälkeen vielä paistaakin ne vekkulit. Huolettomimmin homma sujuu, jos mahdollisimman monta elementtiä löytyy aiempien aterioiden tähteinä!

Erilaisia ja erikokoisia kavereita mieltymysten mukaan.
Myös seesamin- ja auringonkukansiemenin koristeltuna.


Täytteeksi näihin perunaisiin piiraisiin laitoin suolatussa vedessä maustepippurien kanssa kiehautettuja ohrahelmiä sekä pakkaseen säilötyt uunilohen jämät. Lohen mausteina garam masalaa ja currya. Perunamuusiin ripautin hieman muskottipähkinää. Huippuhyvät, elegantisti mausteiset piiraat tulikin, suosittelen! Vatruskaresepti löytyy täältä. Tällä kertaa muuten kaulitsin taikinan täysin ilman jauhoja, kahden muovikelmun välissä. Ja huom, tämän taikinan koostumus on ihan eri kuin normitaikinoissa, jotka jauhoista pyöritellään. Käsittely siis toimii eri tavalla, mutta vaikkapa kelmuillen homma pysyy hyvin hanskassa.

Perunainen taikina ottaa nätisti väriä, tosin muutama nurkka
tummeni alkuun vähän liiaksikin pienen säätämisen vuoksi...
mutta onneksi ei sen suurempaa vahinkoa sattunut.

2 kommenttia:

  1. Kauniita piiraita :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia Hovileipuri Katarinalle. :) Perunataikinasta olisi kiva tehdä lähiakoina isompi avonainen "normipiirakkakin". Ikäänkuin perunamuusi uusissa vaatteissa!

    VastaaPoista