14.11.2011

Hätähousun kämmimuffinit

Omatekemät leipomukset ja kokkailut maistuvat monestakin syystä hyvin. Raaka-aine- ja reseptivalinnat on tehty omien mieltymysten mukaan, tietää tasan tarkkaan mitä ruoassa on ja kuinka se on valmistettu jne. Ja onhan valmistusvaiheessa sekaan aina laitettu aimo annos sitä yhtä kiistattomasti hyväksyttyä lisäainetta... hyvää kokkailufiilistä, jopa rakkautta? Arvosteluissa ei siis aina päästä välttämättä ihan puhtaasti objektiiviseen tarkasteluun.


Mutta toisinaan on kyllä myönnettävä, ettei ihan Strömsön malliin suju. Ainakaan joka kerta! Tällainen hölmöilyn sivumakua itseensä imaissut tekele syntyi, kun meikäläinen ryhtyi huippukiireessä muffininpaistoon (kyllä 30 minuutissa ehtii muffinit tekaista, popsia yhden tai kaksi välipalaksi ja juosta junalle, eikö vain). Kaikki näytti lupaavalta ainakin siihen asti, kun olin jo sekoittanut kuivat ja kostean aineet sekaisin, ja rupesin ihmettelemään, että mikäs maitorahkapurkki tuossa työtasolla istuskelee. No, se rahka olisi tosiaan pitänyt lisätä jo paljon aiemmin, ja ilmeisesti tästä loppuveivauksesta johtuen muffinien rakenteesta tuli hieman outo. Toinen kämmi taas tapahtui maustamisen kanssa. Tavoitteena oli piparinmakuiset muffinit, mutta eihän 2 tl piparkakkumaustetta ainakaan minun makuuni riittänyt ensinkään. Ja värikin jäi valjuksi. Höh! Ja tästäkin syytän kiirettä, en kerennyt lainkaan maistaa taikinaa, ja luotin sokeasti reseptin ilmoittaman määrän riittävyyteen.


Siispä uunista tupsahti ulos kalpeita, hyvin vienosti joulunmakuisia möykkymuffineja. Aikataulu kuitenkin piti, ja ehdin junaan! :D Ja ei ne muffinitkaan roskiin menneet, ihan hyvin maistui, mutta vieraille en kyllä lähtisi näitä tarjoilemaan. Seuraavalla kerralla varaan kunnolla aikaa ennen leipomispuuhiin ryhtymistä ja tuunaan reseptin esittelykuntoon. :P

2 kommenttia:

  1. Luin ensin, että kännimuuffinit...mielenkiinto heräs! ;D

    VastaaPoista
  2. Nanna: Haha, ne on vielä kokeilematta, tiedä sitten mitkä uraa uurtavat inspiraatiot leipomiseen semmoisessa tilassa saisi. Tosin dokumentaatio esim. reseptin suhteen voisi jäädä vajavaiseksi? :D Ja huomio huomio, uunin käyttäminen ainakaan voimakkaassa laitamyötäisessä ei varmasti ole suositeltavaa!

    VastaaPoista