29.11.2011

Glögisiepon jouluskonssit

Skonssit ovat hyviä aamupalaleivonnaisia (tai miksei iltapallallakin), koska ne valmistuvat nopeasti, eikä niiden tarvitse olla lainkaan epäterveellisiä. Pomminvarmat rusinaskonssit saivat nyt rouheisuutta sämpyläjauhoista, minkä vuoksi nostin leivinjauheen määrää (varmaan turhaan). Ja koska jouluun on alle kuukausi aikaa, nesteenä käytin glögiä... ja koska minulla oli nimenomaan glögitiivistettä, jatkoin sitä vedellä. Epäilemättä myös glögitiiviste+maito tai pelkkä juomavalmis glögi toimivat myös.

Sesonkifiilistelyä. :)

Hyviä! Hienovarainen joulun maku ja tuoksu, reilusti rusinaa ja rouhea purutuntuma! Maistuu aamukahvin (tai iltaglögin, terästetynkin) kanssa. Kokeilin myös appelsiinia, sitruunaa ja inkivääriä yhdistelevän hillomarmeladin kanssa, mutta plääh... Minä tykkään syödä skonssini ihan vain sellaisenaan. Jokainen toki tyylillään, oman makunsa mukaan.

Kynttelikönkin (taka-allala) olen kehdannut jo ottaa esille!


Rouheiset jouluskonssit
1 pellillinen, ~12 kpl

3.5 dl sämpyläjauhoja
3 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa

50 g margariinia
0.5 dl glögitiivistettä (kylmää)
1 dl vettä (kylmää)
1 dl rusinoita

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää margariini joukkoon nokareina ja nypi se kuivien aineiden kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmät nesteet (1 dl vettä ja 0.5 dl glögitiivistettä tai 1.5 dl juomavalmista glögiä) ja rusinat. Sekoita nopeasti, älä vaivaa. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kaulitse noin 2 cm paksuksi levyksi. Irroita lasilla tai pyöreällä muotilla haluamasi kokoisia pyörylöitä. Tai kaulitse isompi pyörylä, jonka voit leikata pizzaslaisseiksi. Paista skonsseja 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti