29.10.2011

Pinaatti-kikherne-perunacurry

Teki mieli haukata pitkästä aikaa jotakin intialaisittain maustettua ruokaa. Pakastimessa odottelikin juuri tällaista hetkeä pussukka pinaattia, joten sainpa sitten senkin käyttöön. Vaihtelun vuoki halusin myös hyödyntää ruoanlaitossa kikherneitä, joiden suutuntuma on kovasti mieleeni. Olen vähän laiska keittelemään kuivattuja kikherneitä, eikä niitä tule niiden vaatiman suunnitelmallisuuden vuoksi enää oikein ostettua. Mutta tadaa, marketin hyllyssä on nykyään kokkausvalmiitakin kikherneitä sopuhintaan. Ja uskomattoman montaa eri laatua onkin, kahta merkkiä myytiin ilahduttavasti pahvitölkissäkin!



Pinaatin ja kikherneet yhdistin sitten perunan kanssa pataruokamaiseksi curryksi. Perunalaatuna kiinteämaltoinen siikli, ja pilkoin huolella huuhdotut pienet potut ihan vain kuorineen viipaleiksi. Apuja maustamiseen ja valmistamiseen piti vielä googlettaa ruokablogeista, ja lopputulos yhdisteleekin jossain määrin Tamarind Heavenin ja Pippurimyllyn kikherne-perunacurryreseptejä sekä omia makumieltymyksiäni, keittiönkaappien realiteetteihin sovitellen. ;)

Herkullista, mausteikasta, mutta jugurtin ansiosta myös ihanan pehmeää. Tyytyväinen massu.

Pinaatti-kikherne-perunacurry
(noin 3 annosta)

1 rkl öljyä
2 kokonaista neilikkaa
1 laakerinlehti
0.5 tl kardemummaa

1 sipulin verran sipulikuutioita

0.5 tl inkivääriä
0.5 tl valkosipulijauhetta
loraus vahvaa chilikastiketta
1 tl korianterijauhetta
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
0.5 tl kurkumaa
1-2 rkl soijakastiketta
600 g perunoita siivutettuna / kuutioituna
noin 4 dl vettä

150 g (pakaste)pinaattia
1 pkt (380/230 g) kikherneitä

1 prk bulgarianjugurttia

Kuumenna öljy ja pyörittele siinä neilikoita, laakerinlehteä ja kardemummaa 10-15 sekuntia. Kuullota sitten sipuli edellisten seurassa. Lisää sitten loput mausteet, perunat sekä niin paljon vettä, että perunat melkein peittyvät. Anna kiehua hiljakseen kunnes perunat alkavat olla pehmeitä, mutteivät ihan kypsiä. Lisää joukkoon pinaatti ja kikherneet, ja kypsyttele ruokaa vielä 5-10 minuuttia. Nosta sitten pata pois levyltä ja sekoita joukkoon huoneenlämpöön mieluusti ajoissa nostettu (toim. huom. I wish) jugurtti. Nautiskele sellaisenaan tai naanleivän kanssa (toim. huom. I wish -hetki nro 2). Voidaan periaatteessa nauttia myös lisäkeriisin kera, jolloin riittää vähintään neljään, viiteen annokseen.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa oikein hyvältä. :)

    VastaaPoista
  2. Tajuttoman herkullisen näköinen curry, nam :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista Paula ja Melody! Tässä voisi tietysti käyttää tuoretta pinaattia, mutta eipä pakastepinaattikaan huono kompromissi ole, varsinkaan kun huomioi hintaeron. Reilumman pinaattisen maun ja vähemmän hienonnetun tekstuurin tuore kipparikallen lehtivihreä kyllä toisi. :)

    VastaaPoista