21.10.2011

Parvekepuutarha: kirsikkatomaatit

Kesällä kasvatin parvekkeella kirsikkatomaatteja, joista onkin riittänyt iloa pitkälle syksyyn asti. Vieläkin olisi oksakaupalla vihreitä raakileita notkumassa, mutta valtaosa ei kyllä mitenkään ehdi kypsyä talven edeltä.

Kirsikkatomaatit, kuten normitomaatitkin, voi istuttaa ihan siemenestä lähtien. Vauhdikkaampaa alkupamausta voi hakea toreilla ja turuilla myytävistä taimenaluista tai isommista, usein jo kukkimis- tai jopa hedelmävaiheeseen ehtineistä taimista. Kaupan siemenosastolla löytyy vaikka minkämoisia lajikkeita, joista valita, mutta homma hoituu myös heviosaston hedelmien siemenistä. Itse vain sylkäisin parin kirsikkatomaatin sisälmykset multaan ja loppu onkin sitten historiaa.

Toisia kypsyttää enemmän kuin toisia. :)

Tertullinen kypsiä kirsikkatomaatteja.

Omia kirsikkatomaatteja on tullut napsittua sellaisenaan ja lukemattomien ruokien lisukkeena ja koristeena. Suomen auringossa rauhassa kypsyneet tomaatit ovat todella makeita, ja onpa tässä tullut aurinkokuivattuja tomaattejakin tehtyä... :D Siis kun ei ole ehtinyt ja jaksanut korjata satoa, niin onpa sinne jokunen tomaatti rypistynyt suoraan köynnökseen. Ja nuo auringon kuivaamat ryppytomaatit vasta makeita ovatkin!

Tällaisia miniäkin minimpiä yksilöitä olin laiskuuksissani
jättänyt kuivamaan oksiin... makeita kuin karkit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti