23.10.2011

Haudutettu seiti

Minulle uusi mausteseos, Santa Marian chicken & steak (merisuola, sipuli, paprika, tomaatti, valkosipuli, mustapippuri, korianteri, valkopippuri, chilipippuri, sinapinsiemen ja kurkuma) pääsi välittömästi tositoimiin. Tutustutin sen aliarvostettuun alaskanseitiin, ja kala-ateria saikin näillä mausteaineilla aivan uudenlaista luonnetta. Valmistusmetodina leikin paistinpannulla tapahtuvan hauduttelun kanssa. Eli lorautin pannun pohjalle vajaan sentin verran vettä ja mausteita ja haudutin kalan kypsäksi kiehuvassa nesteessä kannen alla. Mehevä lopputulos!

Osoitin taas kapinallisen luonteeni yhdistämällä mausteseoksen kalaan... Maustepussin kyljessä kun kerrottiin sen sopivan kaikkiin liha- ja linturuokiin... ;) Vaan miksei kalaankin? Sopii kaikkeen?

Samaa hauduttelutekniikkaa, joskin minimaalisella vesimäärällä, testailin myös kalan kanssa nautitun porkkana-perunalisäkkeen kanssa. Siinä muuten kokeilin nyt kuivattua rakuunaa, joka on viimeisin valloitus uusiin yrtteihin tutustumisen matkallani. Jännällä tavalla anistakin vivahteiltaan muistuttava rakuuna ei vielä ihan vakuuta, en oikeastaan osaa vielä päättää mitä mieltä olen siitä. :) Makuaisti vaatii vähän totuttamista ja aikaa, olenkin huomannut, että joihinkin vieraampiin makuihin ei todellakaan ihastu heti, mutta maistelujen edetessä homma voi kehittyä niin, että kohta sulla onkin melkein uusi suosikki siinä nenän edessä!

Eli siis tällä lailla tällä kertaa. Paljon testailua yhden ateriakokonaisuuden valmistukseen liittyen. :D Uusia mausteita, uudenlaista yhdistelyä, uudentyyppisiä valmistusmenetelmiä, uusia yrttejä... Uusi maistuva ateriakokonaisuus.


Kala-ateria: haudutettu seiti ja rakuunaiset porkkana-perunat

seitiä
chicken & steak -mausteseosta (Santa Maria) tms.

perunoita
porkkanoita
(kuivattua) rakuunaa
hunajaa

Perunat ja porkkanat kuutioidaan (mieluusti kuorineen) ja paistetaan öljytyssä pannussa. Maustetaan paistamisen aikana noin teelusikallisella kuivattua rakuunaa sekä hunajanorolla. Haudutellaan nestetilkan kera kypsiksi pannulla kannen alla.

Mausteseos hierotaan (pakkasesta sulatettujen) seitipalojen pintaan. Kalapalat haudutetaan kääntämättä kypsiksi hissukseen kiehuvassa, noin sentin vesi-/kalaliemi-/valkoviinikerroksessa pannulla kannen alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti