16.10.2011

Etelän hetelmiä: viikuna & granaattiomena

... tai itseasiassa idän hedelmistä tässä on kyse, sillä vaikka sekä viikunoita että granaattiomenia saadaan nauttia muun muassa Välimeren alueella, ovat nämä hedelmät alunperin kotoisin Aasian suunnalta. Niin tai näin, Suomen leveyksillä kyseisiä herkkuja tavataan lähinnä markettien heviosastoilla, ja niitä pidetään melko ylellisinä ja arvokkaina hedelminä.


Granaattiomena on kiva piristysruiske jälkiruokiin, salaatteihin tai vaikka
couscousin joukkoon. Viikunatkin käyvät yhtä lailla makean että suolaisen kanssa, ovatpa hyvä lisä juustotarjottimellekin viinirypäleiden ohella! Molemmat myös maistuvat sellaisenaankin, allekirjoittanut tietää! :D

Koristeelliset viikunakaverit saat tekemällä hedelmään
ristikkäiset viillot, mutta ei aivan pohjaan asti.
Sitten vain puristat pohjasta, jotta lohkot aukeavat nätisti.

Tuttu vinkki: granaattiomenan käsittelet helpoiten
leikkaamalla sen neljään lohkoon ja irroittamalla
siemenet sitten vedellä täytetyssä kulhossa!

1 kommentti: