5.9.2011

Rosmariini-uunibroileria ja asiaa ohrasta

Tuoreet yrtit, kuten rosmariini, toimivat loistavasti uunibroilerin maustamisessa. Samoilla lämmöillä valmistaa kätevästi aterialle myös kasvislisukkeita, perunaa, riisiä, ohraa tms. Makuparina broilerin maustamisessa oli, yllätys yllätys, klassinen rosmariini & sitruuna.


Itselläni oli ensimmäistä kertaa kokeilussa Torinon täysjyväohra, jonka nyt kuitenkin halusin keittää kattilassa levyllä. Kyseessä on runsaskuituinen suomalainen täysjyväohravalmiste, joka kypsyy niinkin nopeasti kuin 8 minuutissa. Parissakymmenen minuutin keittämisen vaativat ohrasuurimot (Myllyn Paras) ovat olleet ruokavaliossani jo pitkään, mutta nyt on sitten nämä Torinon nopsasti valmistuvat tuotteet myös testattu. Tällä aterialla käytetty täysjyväohra eroaa ohrasuurimoista ja -helmistä erityisesti hiutalemaisella, litteämmällä muodollaan. Ja tarjoavat kuitenkin edelleen sen ohralisäkkeiden suutuntuman, josta pidän aivan erityisesti. Nam!

Täysjyväohraa.

Torinoa vai Myllyn Parasta? Onko kiirus vai riittääkö aikaa haudutteluun? Tarvitsetko pienen pakkauksen vai kannatko kaupasta mielummin kerralla enemmän? Maksatko hiukan lisää vai valitsetko edullisemman? Molemmat maistuvat ja epäilemättä molempien tuotteille löytyy omat kuluttajasegmenttinsä.

Ennen paistamista. Kirsikkatomaatit omalta parvekkeelta! :)

Rosmariinilla maustettua uunibroileria (neljälle)

4 broilerin rintaleikettä
1 sitruuna
1 sipuli
2 isoa porkkanaa
kirsikkatomaatteja
tuoretta rosmariinia (jokunen oksa)
suolaa
mustapippuria

Leikkaa sitruuna ohuiksi siivuiksi, luomusitruunaan voi jättää kuoretkin, mutta muutoin ne kannattaa poistaa. Lado rintaleikkeet uunivuokaan ja laita jokaisen leikkeen nahan alle 2-3 rosmariinitupsua sekä pieni sitruunasiivu. Asettele loput sitruunasiivut broilerin pintaan, nahan päälle. Pilko porkkanat ja sipulit ja asettele ne sekä kirsikkatomaatit leikkeiden lomaan. Mausta sitten koko komeus suolalla ja pippurilla ja ripottele lopuksi sekä broilerin että porkkanoiden päälle vielä hieman rosmariinin lehtiä. Kypsennä tunnin verran 175-asteisessa uunissa ja peitä vuoka tarvittaessa loppuvaiheessa kannella tai foliolla. Tarjoile riisin tai ohran kera.

2 kommenttia:

  1. Meillä on jo monta kuukautta korvattu täysin riisi noilla Torinon täysjyväohralla. Muutakin merkkiä on kokeiltu, mut aina palattu samaan Torinoon. Ja lapset tykkää ihan mahdottomasti.

    VastaaPoista
  2. Piia: Hauska kuulla, että lapsetkin tykkäävät, ja miksipä eivät tykkäisi! Ohraa sen olla pitää... :)

    No, riisillekin on tietysti edelleen paikkansa. Ainakin joulupuurossa! :D

    VastaaPoista