28.9.2011

Puolukkainen kaalisalaatti

Kaali on sellainen kaveri, joka tuppaa aina unohtumaan päivän menutä ideoidessa. Ja sitten kaupassa kaalinpäihin törmätessä päivittelen miten mieli tekisikin kaalilaatikkoa tms. ja kuitenkin on jo nuotit esillä ihan muita aterioita varten. No, tällä kertaa ratkaisin asian valmistamalla jo suunnitellun aterian rinnalle kaalisalaattia! Raaka kaali maistuu nimittäin täällä sekin.

Valkokaalin palan seurana salaattiin päätyi päärynää, joskin myös omena toimisi hyvin. Maustamisessa hyödynsin tuoretta meiramia, joka kuulemma passaa kaaliruokiin erinomaisesti. Salaatin sitovaksi elementiksi valitsin maitorahkan, tämän talouden suurimenekkisimmän maitotuotteen. Ja lopuksi melkein tärkein... salaatin kruunaavat ihanat puolukat, NAM!

Kausiruokaa pitkälti tämäkin!


Kaalisalaatti (reilu satsi)

400 g valkokaalia
2 päärynää
1 prk maitorahkaa
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl fariinisokeria
0.5 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
tuoreita yrttejä kuten meiramia
(1 tl Provencen yrttisekoitusta)
reilusti puolukoita

Hienonna kaali ohueksi silpuksi ja raasta kuoritut päärynät. Lisää joukkoon maitorahka, valkoviinietikka, mausteet ja yrtit. Sekoita salaatti huolella ja anna mieluusti makuuntua jääkaapissa tunnin tai parin verran. Lisää puolukat juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti