18.9.2011

Monikäyttöinen sipulihilloke

Olen lähestulkoon orjallinen kilohintojen tarkkailija, ja jos esimerkiksi puolen kilon verkkopussukkaan pakatut sipulit ovat merkittävästi irtosipuleita halvempia (ja kuitenkin laadultaan vähintään samaa tasoa), ostan sen bulkkipakkauksen, vaikken tarvitsisikiaan kuin yhden sipulin.


No mitä sitten tehdä vaikkapa näiden ylkkysipuleiden kanssa? Koko satsin voi tietysti pilkkoa kerralla ja vaikkapa pakastaa sopivissa yhden tai parin sipulin erissä myöhemmin käytettäväksi. Tai sitten voi kehitellä loistoideoita, kuten hillokkeeksi keittelyn. Tuumasta toimeen! Sipulit puolirenkaiksi, sekaan fariinisokeria, balsamiviinietikkaa ja mausteeksi vielä tuoretta timjamia. Puolen tunnin kiehautus, ja a vot, makeahkon etikkainen sipulihilloke on valmista. Monikäyttöisenä se sopii vaikkapa salaatteihin, lähes minkä tahansa liharuoan lisäkkeeksi tai jopa leivän päälle.


Sipulihilloke

300-400 g sipulia
tilkka vettä
0.5 dl fariinisokeria
0.5 dl balsamiviinietikkaa
muutama timjaminoksa

Suikaloi sipulit puolirenkaiksi ja kiehauta vesitilkassa. Mittaa kattilaan myös fariinisokeri sekä balsamiviinietikka, ja lisää joukkoon myös timjaminoksat. Anna kiehua 30 minuuttia. Kiehauta samalla vedenkeittimessä vettä, jolla huuhdot ja puhdistat hillokkeen säilyttämiseen sopivan lasipurkin. Poista timjaminoksat kattilasta ja purkita valmis hilloke. Jäähdyttyään sipulihilloketta säilytetään jääkaapissa. Tarjoile esimerkiksi liharuokien lisäkkeenä, salaatissa tai leivän päällä.

8 kommenttia:

 1. Jassu Kyprokselta !
  Kokeilin sipulihilloketta---kiitos reseptistä !

  VastaaPoista
 2. Jassu: Kiva kuulla, toivottavasti maistui. Minulle maistuisi nyt pieni annos Kyproksen aurinkoa. :D

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa vaan...päivällä useimmiten aurinkoa...iltaisin, öisin ja aamuisin kylmä...johtuu täkäläisistä asunnoista ja lämmitysjärjestelmistä. Itse olen kokkaillut talven sadosta sekalaisia hilloja mandariineista, appelsiineista ja sitruunoista :)

  VastaaPoista
 4. Jassu: Kuulostaa tosi hyvältä, olen itse sattumoisin viime aikoina ihastunut nimenomaan sitrushedelmistä tehtyihin hilloihin ja marmeladeihin. Voin vain kuvitella miten ihania ovat vaikka itse säilötyt mandariinihillopurnukat!

  VastaaPoista
 5. Totta puhut...ihanaa on mandariini hillo...kokeilin myös mandariini-appelsiini-sitruuna-hilloa. Tuli aika ärtsyä...sopii kyllä hyvin esin kanan marinointiin :) Maukasta tätä vuotta :)
  sirkka

  VastaaPoista
 6. Sirkka: Maistuvaa alkanutta vuotta sinullekin! Kana + sitrus = nam. :)

  VastaaPoista
 7. olen ajatellut tehdä äidin ja isoäidin reseptin mukaista kaalilaatikkoa. Tiedätkö maustepippurin löytämisestä näillä seuduilla...tai sen korvaamisesta ?
  Sirkka

  VastaaPoista
 8. Hmmm... Maustepippuri (allspice) on kyllä aika yleinen mauste, jota pitäisi melkein kaikkialta löytyä. Vaan kyllä kaalilaatikkoon sopii sen sijaan valko- tai mustapippurikin, vaikkakin erilainen makuvivahdehan jokaisella näistä tietysti on.

  VastaaPoista