3.9.2011

Minttupannacotta mustikkapäällisellä

Gordon Ramsayn kevyt pannacottaohje oli pohjana blogini aivan alkumetreillä esitellyssä vaniljapannacotassa. Nyt perusohje muokkautui vielä muutamia askelia pidemmälle. Kahden kerroksen viileä jälkiruoka syntyi läpikuultavasta mustikkaisesta hatusta sekä mintun makuisesta jugurttipannacottapohjasta. Maidon seassa keitetyt mintunlehdet antoivatkin pannacotalle upean maun, aiemmat testailut kuivatulla mintulla eivät yllä lähellekään. Kaikki mintun ystävät, suosittelen minttupannacotan kokeilemista! :)

Jälkkärin voi valmistaa pieniin annoskulhoihin tai isompaankin kulhoon,
jolloin jokainen voi leikata oman siivunsa isosta pannacotasta.

Mustikoiden joukkoon eksyi myös jokunen vadelma.
Koristeena mintun lehtiä.


Minttupannacotta mustikkapäällisellä

Mustikkapäällinen

tuoreita mustikoita
1 dl vettä
1 rkl sokeria
(muutamia tippoja appelsiiniaromia)
1 tl liivatejauhetta (tai 1 liivatelehti)

Murskaa muutama mustikka mukin pohjalle, lisää joukkoon sokeri (appelsiiniaromi) ja vedenkeittimessä kiehautettu vesi. Sekoita joukkoon huolellisesti liivatejauhe. Ripottele annoskulhojen pohjalle reilut kerrokset mustikoita ja vadelmia ja kaada liivatteella terästettyä, mustikoilla värjättyä vettä niihin sen verran, että marjat peittyvät lähes kokonaan. Jäähdytä ja anna mustikkakerroksen jähmettyä jääkaapissa ennen pannacottakerroksen lisäämistä.

Minttupannacotta
(2-3 annosta)

3 dl maitoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8 kpl tuoreen mintun lehtiä
2 tl liivatejauhetta (tai 2 liivatelehteä)
1 dl maustamatonta jugurttia / jugurttimaitorahkaa (Lidl)

Mittaa kattilaan maito, sokeri, vaniljasokeri ja pariin osaan revityt mintun lehdet. Kuumenna seos kiehumispisteeseen, sekoita joukkoon liivatejauhe ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Poista (tarvittaessa siivilöi) mintunlehdet ja sekoita jugurtti(rahka) viilenneeseen seokseen ja kaada hela hoito annoskuppeihin mustikkakerroksen päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi tai pariksi. Kumoa valmiit jälkkäriannokset laakealle lautaselle, irrottamisen avuksi kasta vuokaa kuumassa vedessä tai avita veitsellä.

2 kommenttia:

  1. Moi! Löysin juuri blogisi ja sinulla on aivan ihania reseptejä! Taidan tulla toistekkin tänne vierailulle :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Hovkonditorn, tervetuloa selailemaan! Kommentit ovat aina mukavia ja hauska tosiaan kuulla kun uusia lukijoita eksyy sivuilleni. :)

    Ja kommenteissa on se hyvä puoli, että löydän itsekin uusia blogeja kommentoijien kautta. Kuten nytkin... Ihastuttava blogi sinulla Hovkonditorn, täytyykin ruveta seuraamaan!

    VastaaPoista