16.9.2011

Mehevä ja pehmoinen raparperikahvikakku

Skorpionin keittiössä leivottiin vähäsen aikaa sitten kahvikakkua, jossa käytettiin omenasosetta ja jonka resepti oli bongattu Tupun tuvasta. No, kahvikakku, jonka luvattiin olevan mehevä ja pehmeä... ei siinä paljon enempää myyntipuheita tarvittu. :)

Kahvikakku, ei kuivakakku.
Sopii toki nautittavaksi myös teen kera.
Jopa kylmän maidon.

Mutta enpä olisi luonteelleni uskollinen kokeileva kokkikehveli, ellen olisi taas ravistellut hihasta jotakin muuntokommervenkkiä ohjeeseen. Pakastimessa ei ollut omenasosetta ja Citymarket halusi tarjota Pirkan kätevää valmista raparperisosetta 50 sentin pilkkahintaan. Siispä saatiin raparperikahvikakkua. :) Ja hurjan hyvää tulikin, lupaukset mehevyydestä ja pehmeydestä lunastettiin kiitettävien arvosanojen kera. Raparperiin tosiaan sopivat myös kakkuun suositellut mausteet (kaneli ja kardemumma), joten niiden kanssa ei ihme kyllä tarvinnut ruveta säveltämään omia. Sokerin määrää tosin pudotin hieman ihan vain koska Pirkan raparperisose on jo kevyesti sokeroitua. Jätin muuten Viva ciabatta! -blogin Aleksin neuvon mukaan kakkuvuoan jauhottamatta, voitelin sen vain kevyesti (silikonisudilla, kätsyä). Ja irtosi täydellisesti ja vältyttiin jauhoiselta pinnalta.


Raparperikahvikakku
(Alkuperäisen ohjeen omenasoseella löydät Tupun tuvasta.)

2 kananmunaa
1 dl sokeria
100 g sulatettua margariiniä
2 dl kermaa
1.5 dl raparperisosetta (Pirkka, sisältää sokeria)
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
0.5 tl kardemummaa
4.5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten margariinisula, kerma sekä raparperisose. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan. Kaada taikina voideltuun torvivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Ainiin, unohtui melkein törkein yksityiskohta... Resepti neuvoo käyttämään kermaa. Vaan minäpä käytin sen jääkaapissa jo pitkään yksinäisenä, vailla tulevaisuudensuunnitelmia tylsistyneen ruokakerman. Tiedä sitten paljonko tuolla kerman laadulla tässä oli väliä, mutta jos tällä tapaa toimien tuli näin mahtava kakku niin...

2 kommenttia:

  1. Hyvää tuli, tein tuplana heti samalla kertaa :)
    T.joulumuori

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainiota, kiva kuulla, että maistui! Ja iloista Joulua! :)

      Poista