12.9.2011

Hedelmäystävämme papaija

Papaija lienee useimmille tuttu lähinnä myslisekoituksissakin käytettävänä kuivahedelmäkuutiona. Seuraavaksi tutuin muoto taitaa sekin olla tuoreen hedelmän sijaan säilyketölkistä kuorittava papaijalohko. Sekä kuivahedelmänä että säilykkeenä papaija on yleensä todella vahvasti sokeroitu, mutta myös tuoreeltaan kyseessä on makea herkku! Kannattaa tarttua kaupassa kiinni, mikäli saatavilla on edullista ja hyvännäköistä tuoretta papaijaa!


Papaijaa ei kuitenkaan kannata syödä raakana. Raaka papaija on kova ja yleensä vihreä. Pari päivää huoneenlämmössä kypsyttää hedelmän kellertävän suuntaan ja kevyellä painalluksella pintakin tuntuu pehmeämmältä. Sitten vain papaija halki ja siemenet kovertaen pois, kuten vaikka hunajamelonin kanssa toimiessa. Kuoret lähtevät kätevästi kuorimaveitsellä tai ihan normaalillakin hedelmäveitsellä veistellen. Sitten vaan hedelmä siivuiksi tai kuutioiksi. Salaattiin, jugurttiin, rahkaan, jälkkäriin, smoothieen tai ihan vaan sellaisenaan välipalana naposteltavaksi. :)

Tältä näyttää tasaisen vihreästä kypsän kellertäväksi malttanut papaija.

Mama Paquita, Mama Paquita...

4 kommenttia:

 1. Papaya on hyvää! Tässä muuten mukava kakkuohje: http://hovkonditorn.blogspot.com/2011/03/cake-with-papaya.html

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä reseptivinkki Katarina / Hovkonditorn, pistetäänpä heti korvan taakse muistiin! :)

  VastaaPoista
 3. Papaijaa tulee kyllä syötyä harvoin. Jos kauan sitten kokeilin sitä laittaa pitsaan ananaksen tilalle, niin sen jälkeen melkein joka kerta pitsassa on ollu papaijaa.Ja hedelmäsalaattiin aivan mahtavaa :)

  VastaaPoista
 4. Piia: Ei hitsi, olin ihan täysin unohtanut, että joskus kauan sitten taisin Rossossa tilata mielenosoituksena erikoispizzan, jossa oli muistaakseni juurikin papaijaa ja muita makeita tai muuten eksoottisia täyteaineksia. Ja sehän oli yllätyksekseni aivan törkeän hyvää! Mahtavaa, että palautit vahingossa tuon elämyksen mieleeni, pitääpä ehdottomasti testata vaikkapa seuraavana pizzanleipomisiltana. :D

  VastaaPoista