18.9.2011

Aamupalanappien nappailua

Tässä sunnuntaiaamupala, jonka ainekset ovat kulkeutuneet keittiööni mikä mistäkin, mutta joista yksikään ei taida olla peräisin lähimarketeistani, eli normiruokakaupoistani (kahvia ja maitorahkaa lukuunottamatta). Sipulihillokkeen valmistin itse, ja kirsikkatomaatit sekä basilika poimittiin suoraan omalta parvekkeelta. Jälkiuuninapit ja herukkamehu taas olivat erinäisistä tapahtumista maistiaisiksi saatuja tuomisia. Lohipatee taas oli Barcelonan matkan tuliainen.

Aamupalalle, mutta miksei päivän muillekin hetkille pienenä suolapalana.

Loppupeleissä kyse on kuitenkin aivan perusaamiaisesta: voileivistä, mehusta ja kahvista. Rukiinen nappi nyt vain sattui saamaan yllensä aavistuksen erikoisempaa päällistä. Tuo lohipatee oli muuten sellaisenaan niin suolaista ja konsentroitua, että oli pakko jatkaa sitä maitorahkalla, jota sattui jääkaapista yllättäen löytymään. Ja näin syntyikin juuri täydellinen levite. :) Hätä keinot keksii!


Aamupalanapit

jälkiuuninappeja (Oululainen) tai muuta ruisleipää
lohipateeta tai -tuorejuustoa
basilikan lehtiä
sipulihilloketta
kirsikkatomaatteja

Voitele napit ja asettele päälle basilikan lehtiä, sipulirinkuloita ja kirsikkatomaatteja. Nautiskele aurinkoisena aamuna kahvikupposen ja mehun kaverina.

Mitä nappeja itse nappailet aamuisin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti