11.8.2011

Wasabi-tonnikalapullat & wasabimajoneesi

Elokuun ruokahaasteessa, jota houstaa Korianteri-blogi, maistuu nyt wasabi. Erinomainen kokkaushaaste, itse olen aiemmin käyttänyt wasabia lähinnä sushin tekemiseen, ja jääkaappiin unohtuvalle avatulle wasabituubille tahtoo muutoin olla hyvin vähän käyttöä. Ja kuitenkin se tulisi hävittää noin kuukauden kuluessa avaamisesta. No, joskus tuli kokeiltua wasabimausteista uunilohta, mutten siihen oikein tykästynyt. Toivottavasti haastekisan kautta tulee pinnalle hyviä wasabireseptejä, joilla tulevaisuudessa hyödyntää sushihetkien jämäwasabit! :)


Haastevastauksena kokkailin sitten kahdella tavalla wasabia hyödyntävän annoksen: wasabi-tonnikalapullia wasabimajoneesissa dippailtaviksi. Tonnikalapurkit saivat siis kyytiä ja wasabin lisäksi makua pulliin toivat seesaminsiemenet sekä soijakastike. Aikas hyvää! Tonnikala kannattaa muuten valuttaa heti alkuunsa huolellisesti, luvassa kun on joka tapauksessa erittäin meheviä pullia tai piffejä! Pullien kanssa syötiin salaattiaineksia: ruukkusalaattia, kirsikkatomaatteja, tuoretta basilikaa, viinirypäleitä, mangoa sekä fetaa ja fetapurkin kannen yrttimaustettua krutonkihässäkkää. Erityisen maukkaita palleroiset olivat seuraavana päivänä, kylminä nautittuna, vaikkakin silloin kuoren rapeus oli muisto vain.

Wasabimajoneesi soittelee lehdellä.

Wasabi-tonnikalapullat & wasabimajoneesi

2 prk tonnikalaa
1 kananmuna
0.5-1 dl korppujauhoja
1 rkl soijakastiketta
2 rkl seesaminsiemeniä
1-2 tl wasabia
mustapippuria

2 rkl majoneesia
1 tl wasabia

Valuta tonnikala ja sekoita siihen kananmuna, korppujauhot (tonnikalan kosteus vaikuttaa määrään) ja soijakastike. Lisää seokseen huolellisesti sekoittaen myös seesaminsiemenet, wasabi ja mustapippuri. Omaan makuun sopivan wasabin määrän voi tarkistaa raakaa taikinaa maistellen. Pyörittele seos pulliksi ja paista öljytyllä pannulla. (Pullat voi halutessaan vielä kieritellä ennen paistamista seesaminsiemenissä.)
Sekoita majoneesi ja wasabi esim. pienessä muovipussissa ja tarjoile majoneesi valmiiden tonnikalapullien kanssa dippikastikkeen tapaan.

2 kommenttia:

  1. Nam, onpa ihanan wasabinen postaus! seikkailin täällä blogissasi ja tämä iski heti silmään. Tuli myös ehkä vähän sushihimo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos annemi! Ja kiitos myös sushihimon tartuttamisesta! :D Tajusin juuri, että edellisestä sushista (kuten muistakin wasabimauista) on kulunut ihan liikaa aikaa.

      Poista