18.8.2011

Suolainen pannukakku meiramin aromeilla

Yhteishyvän Ruoka-osio tietää kertoa, että meirami on tillin, persiljan ja basilikan ohella Suomen käytetyimpiä yrttejä. Hernerokassa ja pizzamausteessa vai? Itselleni meirami on nimenä tuttu ja olen törmännyt siihen toki monesti mausteseoksissa ja tuoteselosteissa ylipäänsä. En kuitenkaan ole itse aiemmin käyttänyt meiramia sellaisenaan ruuanlaitossa, en tuoreena enkä kuivattuna. Meirami kuitenkin pesiytyi parvekeyrttitarhaani, ja siemenestä asti kasvatettu yrtti oikein kukoistaa partsilla. Melkein on ollut hätä kädessä mihin sitä käyttää (sitä on jo säilötty talven varallekin sekä pakkaseen että kuivattuna maustehyllyyn). Samainen Yhteishyvän linkki opastaakin pitkän listan meiramin käytöstä eri ruoka-aineiden kanssa. Menee ihan hankalaksi, jos koettaa keksiä jotakin mihin se ei sopisi. ;)

Helppoa, nättiä ja maukasta.


Iltaselle pykättiin suolaista pannukakkua, johon pilkoin täytteeksi miniluumutomaatteja ja onginpa vielä fetakuutioitakin. Ja koska meirami sopii tomaatti-, juusto- ja munaruokien kanssa, täytyy sen olla oiva yrtti tämäntapaiseen pannariin! Suolaisen pannukakun täytteet voi toki lisätä taikinan päälle (tai alle) heti, mutta mikäli niiden haluaa pysyvän ihan pinnan tuntumassa, kannattaa ne lisätä vasta noin kymmenen minuutin esipaistoajan jälkeen. Hieman erilainen ja todella simppeli vaihtoehto suolaisen piiraan tai pizzan tilalle.


Suolainen pannari 26 cm pyöreään piirakkavuokaan
(uunipellillisen saat tuplaamalla ainekset)

2 kananmunaa
4 dl maitoa
0.5 tl suolaa
1 mm valko- tai mustapippuria
1 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja

Täyte-ehdotus: miniluumutomaatteja, fetaa ja tuoretta meiramia.

Vatkaa munat ja vatkaa joukkoon myös puolet maidosta sekä mausteet. Lisää sitten jauhot vähitellen, samanaikaisesti taikinaa vatkaten. Vatkaa joukkoon vielä loppu maito. Kaada voideltuun uunivuokaan tai -pellille ja paista 225 asteessa sellaisenaan 10 minuuttia. Ota pannari uunista, lisää täytteet pintaan ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia, kunnes pinta alkaa saamaan väriä. Ripottele valmiin pannarin pintaan vielä hieman meiramia koristeeksi.

2 kommenttia:

  1. Meirami on hyvä mauste. Itse käytän sitä keitoissa, muiden yrttien kera muissakin ruoissa ja perunamuusin mausteena, toimii! :)

    Näyttää varsin herkulliselta pannarilta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Paula, tuo perunamuusivinkki olikin hyvä. Voin jo kuvitella, että meirami-perunamuusi tulee maistumaan erinomaisesti!

    VastaaPoista