8.8.2011

Suklaiset leivoskipot rahkatäytteellä

Olisipa oma kirsikkapuu! Tuoreet makeat kirsikat maistuisivat nimittäin useamminkin. Kirsikat antavat koristelussa mielestäni erityisen ylellisen ja juhlavan vaikutelman, ja tällaista pientä luksushetkeä hain näillä sitruunarahkalla täytetyillä, kirsikoin somistetuilla suklaakipposilla.



Tällaisia leivoskupposia voi muuten hyvin tehdä pakkaseen valmiiksi ja ottaa sieltä sitten vaikka kaksi kerrallaan ja täyttää milloin milläkin: pohjalle hilloa, rahkaa, jugurttia, kermaa tai tuorejuustoa sekä höysteeksi hedelmiä, marjoja, suklaarouhetta tms. Pohjataikinan voi jättää neutraalin makuiseksi tai maustaa sokerilla, vaniljasokerilla ja/tai esimerkiksi kaakaojauheella. Neutraalina toteutettuna kippoihin sopii myös suolainen täyte. Tällä kertaa laitoin itse vaniljasokeria ja kaakojauhetta.

Kipposet juuri ennen paistamista.

Suklaiset leivoskipot

Leivoskupit (noin 12 kpl)

3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
(2 rkl sokeria)
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
100 g margariinia
3 rkl kylmää vettä

Mittaa jauhot, lisää kaakaojauhe, (sokeri,) vaniljasokeri sekä ripaus suolaa ja kuutioi margariini joukkoon. Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi, sekoita ja muotoile taikinaksi. Anna levätä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Kaulitse muovikelmun välissä ohueksi piiraspohjaksi ja paista leivosmuoteissa (tai muffinipellin koloissa) 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia paksuudesta riippuen. Kupit voi valmistaa etukäteen ja pakastaakin tarvittaessa.

Täyte-ehdotus: sitruunarahkaa ja kirsikoita

maitorahkaa
sokeria
sitruuna-aromia
kirsikoita

Mausta rahka sokerilla ja sitruuna-aromilla. Lusikoi tai pursota kuppeihin ja koristele peratuilla kirsikoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti