3.8.2011

Rosemaryn kesäkurpitsa-jauhelihapata

Arkiruoanlaitto on tässä taloudessa hyvin usein sitä, että ideat lentävät, mutta päätöksenteko jätetään usein enemmän tai vähemmän avoimeksi kauppareissun valikoiman ja tarjousten maksimaalisen hyödyntämisen varmistamiseksi. Nyt mieliteot, sesonkivalikoima ja lihatiskin tarjous johdattivat rosmariini-kesäkurpitsa-jauheliha -komboon. Mielessäni alkoikin siintää kuva jonkinlaisesta kesäkurpitsamussakasta, mutta sovittelin ruoan valmistuksen kyllä mieluummin pelkkää liettä, ei liettä JA uunia vaativaksi ruoaksi. Ja nälkäkin alkoi vähitellen olla, ei siinä tunteja malta silloin kokkailla. ;)


Joten eikun jauhelihat Kovanaama-pannulle ja sinne sitten perään sipulia ja kesäkurpitsaa (sekä keltaista että vihreää, jee) rosmariinilla maustettuun tomaattikastikkeeseen hautumaan. Että tulikin hyvät aromit kannen alta. Annos on muuten tällaisenaan aika karppi, ja halutessaan sen voikin tarjoilla riisin, ohran tai miksei perunan tai pastankin kera. Oman lounassettini sateisena kesälomapäivänä kokosin kuitenkin ihan vain reippaasta kulhollisesta tätä kesäkurpitsa-jauhelihapataa sekä hedelmistä kootulla jälkkärillä.



Rosemaryn kesäkurpitsa-jauhelihapata

750 g naudan paistijauhelihaa
1-2 sipulia
2 kpl kesäkurpitsaa (600 g)
140 g tomaattipyrettä
0.5 tl valkosipulijauhetta
2 pientä kuivattua cayennepippuria tms.
suolaa
mustapippuria
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
vettä hauduttamiseen

Ruskista jauhelihat ja pilko tai siivuta sillä aikaa sipulit sekä kesäkurpitsat. Jauheliha saa mielellään jäädä isohkoiksi möykyiksi, kuin pieniksi lihapulliksi. Kuullota sipuli jauhelihan joukossa ja lisää lihan kypsyttyä mausteaineet: tomaattipyre, valkosipulijauhe, cayenne (tai chili tms.), suola, pippuri sekä hienonnettu rosmariini. Lisää pataan myös kesäkurpitsapalaset, sekoita ja hauduta kannen alla kunnes ne ovat sopivan pehmeitä, mutta yhä kiinteitä. Lisää haudutusta varten noin tomaattipyrepurkillinen vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti