1.8.2011

Ohramuffinit, aamiaismuffinit, appelsiinimuffinit, rusinamuffinit...

... rakkaalla lapsella on monta nimeä! Tuskin maltoin odottaa, että löytyi sopiva hetki kokeilla Annan Garam Masala -blogissaan esittelemiä appelsiinimehuun leivottavia aamiaismuffineita. Tämä on hyvä esimerkki reseptistä, jonka tuotoksista tietää pitävänsä jo ennen ensimmäistäkään kokeilua. :)


Ja odotukset myös vähintäänkin täyttyivät, muffineissa on vahva appelsiinin maku, ja rusinat tuovat aivan riittävästi makeutta. Niiden lisäksi laitoinkin alkuperäistä reseptiä muokaten myös desin kuivahedelmäpalasia. Olin näitä ostanut aiemmin tänä vuonna Saksasta: papaijaa, aprikoosia, taatelia jne. pieninä kuutioina, samassa olomuodossa kuin niitä tavataan yleensä myslin joukossa. Kätevä tuote! Muita pikkumuutoksia reseptiin oli ohrajauhojen valinta kuiturikkaaksi jauhotyypiksi, soodan korvaaminen leivinjauheella (muuntosuhde 1:2), sekä sitruunamehun sijaan vain appelsiinimehua. Enpä ole muuten ennen kuullut ohramuffineista! Vaan aivan hyvin ohrakin tässä leivinjauheella kohottaen toimii, ja makukin on mainio.

Auts, sisälmykset esillä...


Aamiaismuffinit (12 kpl)
Muunnelma Garam Masalan reseptistä.

5 dl ohrajauhoja
3 tl leivinjauhetta
0.25 tl suolaa
1 muna
0.5 dl oliiviöljyä
3.5 dl appelsiinimehua
1 dl sultana rusinoita
1 dl kuivattuja hedelmiä paloina

Sekoita kuivat (jauhot, leivinjauhe ja suola) sekä kosteat (muna, öljy ja mehu) ainekset omissa kulhoissaan huolellisesti sekaisin. Yhdistä sitten kuivat ja kosteat ainekset, lisää joukkoon vielä rusinat ja kuivahedelmäpalat ja jaa taikina öljytyn muffinipellin koloihin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Hauskaa, että teilläkin tämä resepti toimi hyvin. Itse olen kovin tykästynyt näihin muffineihin ja olen sulatellut niitä pakkasesta ja ottanut mukaan evääksi. Terveellistä mutta herkullista!

    VastaaPoista
  2. Nämä voi tosiaan myös pakastaa kätevästi. Tekisi mieli jo tekaista uusi satsi, sen verran herkkuja nämä olivat. Hyvän mielen ja omantunnon välipala. :)

    VastaaPoista