20.8.2011

Neilikkainen porkkanasosekeitto

No, kesälomat on kyllä lomailtu, joten siltä osin kesä on ohi, mutta aurinkoisia ja varsin lämpimiä kelejä on edelleen riittänyt. Siitä huolimatta olen jotenkin siirtynyt ihan vahingossa jo kohti syksyisempiä makuja. Porkkanaisen sosekeiton, johon kasviksista myös sipulia ja omenaa laitoin, maustikin neilikka ja tuore inkivääri. Ihana yhdistelmä, tämä maistuu sekä lämpöisenä että kylmänä ateriana. Näen jo sen pimeän syysillan, jolloin tätä keittoa voisi lusikoida höyryävän kuumana.


Omat sosekeittoni ovat usein rakenteeltaan aika paksuja (ja mieluusti heman rakeisia). Tykkään mielummin syödä pienemmällä lusikalla soppakekoja, kuin lusikoida juoksevaa keittoa jatkuvasti läikkymistä varoen. Mutta jokainen tyylillään, soseen voi ajaa halutessaan aivan samettiseksi ja lisätä nestettä niin paljon, että keitto menee vaikka pillillä juoden! :D Sopan kaveriksi suosittelen kuitenkin reipasta leipäpalaa. Kuvassa esiintyvän hapanleivän reseptiä on tulossa seuraavassa postauksessa!


Neilikkainen porkkanasosekeitto (2-3 annosta)

650 g porkkanoita
1 omena
0.5-1 sipuli
2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl sitruunamehua
2 mm valkosipulijauhetta
5 neilikkaa (4 voisi riittää)
pippuria
neljäsosa liemikuutiosta
ainakin 4 dl vettä

Pilko porkkanat, omena ja sipuli kattilaan ja kaada siihen nelisen desiä vettä. Lisää kattilaan myös kaikki mausteaineet ja keitä kunnes porkkanatkin ovat kypsyneet. Poista neilikat ja soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku (suola ja pippuri) sekä koostumus (vesi).

Keitto on mukava höystää ja koristaa jollakin purutuntumaa antavalla elementillä. Tällä kertaa homman hoitivat auringonkukan ja pellavan siemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti