6.8.2011

Mustikkatuorepuuro

Tuoreita mustikoita mökkituliaisina... Nämä on näitä vuodenajan suomia pieniä iloja. :) Tai kyllä kai tämä taitaa vähintäänkin keskikokoisen ilon mitat täyttää? Mustikkapiirakan lisäksi on tullut puuhailtua ja makusteltua muutakin, tuoreet marjat ovat ylellinen aamunavaus.


Tuorepuurollahan meinataan keittämättä valmistettavaa puuroa. Tässä puurohiutaleiden pehmentämiseen käytettävä neste saadaan soseutetuista tuoreista mustikoista ja maitorahkasta, tarvittaessa voi sekaan lorauttaa hieman mehuakin. Puuron voi laittaa tekeytymään jääkaappiin jo illalla, tai mikäli hommaan ryhtyy vasta aamulla, tulee malttaa odotella ainakin vartin verran.


Mustikkatuorepuuro
(2-3 annosta)

2 dl mustikoita
300 g maitorahkaa
1 dl ruistäysjyvähiutaleita
0.5 dl vehnäleseitä

Soseuta mustikat sauvasekoittimella. Huristele joukkoon myös maitorahka. Sekoita lusikalla mustikka-rahkaseokseen lopuksi vielä hiutaleet ja leseet. Makeuta halutessasi hunajalla tai sokerilla. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tms., kuitenkin vähintään vartin verran. Ropistele annoksien päälle vielä sopivasti mustikoita sellaisenaan (ja ehkä jokunen puurohiutalekin koristeeksi).

2 kommenttia:

  1. Tuorepuuro on ihan parasta :) tosi houkuttelevan näköinen mustikkainen!

    VastaaPoista
  2. Luumukka: Ainoa asia mitä ihmettelen on se, miksen ollut kuullut tuorepuurosta jo paljon paljon aikaisemmin. Tässä muodossa puuro olisi varmasti maistunut paremmin lapsena ja teini-ikäisenäkin, jolloin vietin varsinaisia puuroboikottivuosia. Sittemmin ovat kyllä puurot ruvenneet maistumaan, erityisesti näillä virityksillä. :)

    VastaaPoista