10.8.2011

Aurinkoterassilounas Tampereella: Hullu Poro

Kesälomalla ja kesän aikana muutenkin on tullut tehtyä jos minkälaista retkeä ja reissua. On päästy ulkomaiden lämpöön kulttuurimatkalle, mutta myös lähempää on löytynyt nähtävää ja koettavaa. Joskus rentoutuminen, uusi maisema ja näkökulma voivat aueta jo muutaman minuutin pyörämatkan päästä omasta kodista. Ja kesäiset eväsretket... mikäpä sen mukavampaa! :D

Loppukesään mahtui myös Suomimatkailua, tällä kertaa kohteena runsaiden kesätapahtumien kaupunki Tampere. Kaunis ja eläväinen paikka, ja paikallinen Tapahtumien yö (vrt. Taiteiden yö) takasi, että tekemistä riitti. Kaupungilla kävelyä, pyöräilyä, toreja, ostoksia, luonnosta nauttimista, kulttuuritapahtumia, kahviloita... Näitä ja paljon muuta Tampere tarjosi tällä kertaa.


Tampereella on toritarjonnan (ml. ranskalainen tori, joka ehkäpä kesäfiiliksen myötä oli paljon vilkkaampi Tampereella kuin aiemmin Helsingissä koettuna), kahviloiden ja grillien lisäksi myös paljon mukavia ruokapaikkoja. Arkiviikolla tulikin kokeiltua muutamia lounaspaikkoja, ja ajattelin tässä tehdä pienen esittelyn Hullu Poro -ravintolan buffetlounaasta.

Salaatti- ja alkupalapöydästä: tonnikalaa, simpukoita, hillosipuleita, leikkelettä, silliä, katkarapuja, aurinkokuivattuja tomaatteja, marinoituja valkosipulinkynsiä, salaattia, fetaa ja viinirypäleitä.

Hullu Poro on Tampereen Koskikeskuksessa sijaitseva ravintola, jossa saa päivisin hintaan 8.90 kattavan lounaan noutopöydästä. Lounaan voi aloittaa todella laadukkaasta salaatti- ja alkupalapöydästä, jossa perussalaattiainesten lisäksi oli valittavana myös muun muassa (kuoressaan keitettyjä) sinisimpukoita ja katkarapuja! Aurinkokuivatut tomaatit, marinoidut valkosipulit ja runsas leikkelevalikoima olivat myös makuuni. Nam! Alkuun maistui myös katkarapukeitto, joka oli mielestäni koko lounaan yksittäisistä osioista paras.

Alkuun: Katkarapukeitto.

Lämpiminä ruokina tarjottiin tuona päivänä grillipihviä (sekä leivitettynä että ilman, iso plussa tästä), kukkoa viinissä sekä jauheliha-spagettivuokaa (tämä ilmeisesti erityisesti lapsivieraita varten). Myös erilaisia makkaroita oli tarjolla. Lisäkkeinä muusia, paistettuja pariisinperunoita, yms. Parasta oli broisku, erityisesti kastikkeen lisukkeet huomioiden. Tämä coq au vin ei pitänyt sisällään purkkiherkkareita, vaan pekonissa oli paisteltu tuoreita kantarelleja! Arvatkaapa kuka kalasteli näitä herkkuja oikein antaumuksella. ;)

Paistettuja pariisinperunoita, jauheliha-spagettivuokaa, porsaan grillipihviä, kukkoa viinissä (lisukkeet + broiskufile).

Jälkkäriksi maistuikin sitten kahvi ja keksi, muuta ei olisi kaivannutkaan. Hinta-laatusuhde enemmän kuin paikallaan. Varsinkin kun lounaan sai nauttia kaikessa rauhassa aurinkoisella ulkoterassilla. Ja tarjoilija kävi huomaavaisesti noutamassa tyhjät lautaset aina seuraavaa settiä hakiessa. Tavataan taas Tampere ja Hullu Poro! :)

Jälkkärikahvit. Ja tulipa vihdoin Dops-keksiäkin maistettua, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti