5.7.2011

Meiramia, timjamia, salviaa... Yrttituorejuustolevite

Pikkuinen parvekeyrttitarhani kukoistaa siitäkin huolimatta, että alkukesä on mennyt erilaisten peräkkäisten, joskin kohtuu lyhyiden matkojen merkeissä. Olin ilmeisesti kovistellut kasteluapulaistani vähintäänkin riittävästi! :D [Kiitokset!]

Parvekkeella on siemenestä asti kasvatettuna timjamia, oreganoa, meiramia, salviaa, persiljaa ja ruohosipulia, joista viimeinen on ainoa, joka ei ole vielä syöntikunnossa. Näiden lisäksi on kaupan yrttipuskien jämistä kasvatettua basilikaa ja minttua sekä kirsikkatomaatin keskuksesta multaan sylkäisemistäni sattumista innokkaasti itäneet tomaatintaimet. Kuulostaapa paljolta. :D Pitääkin laitella lisää kuvia itse viljelmästä tuonnempana.

Meiramilla maustettua tuorejuustoa tomaattisalaatin päälle nokareiksi pursotettuna. Koristeena vielä kokonaiset meiraminlehdet.


Mitä sitten puuhailla kun yrttiä pukkaa oikein kunnolla, montaa sorttia? Maistuvat ruoissa, salaateissa ja jälkiruuissakin (basilika ja minttu ainakin). Olen myös innostunut tuoreyrteistä keitetystä yrttiteestä sekä omatekoisesta yrttituorejuustosta. Mahtava leivänpäällinen! Ja yhdellä kerralla pursottelin meiramilla maustettua tuorejuustoa tomaattisiivujen päälle lisäkesalaattiin makua tuomaan.


Ruisleipä löysi uudet rytmit salvialla
ja sitruunankuorella maustetusta tuorejuustosta!

Yrttituorejuustolevite

maustamatonta tuorejuustoa (Philadelhphiaa!)
tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, timjamia, meiramia tai salviaa
mustapippuria
suolaa
(sitruunan kuorta raastettuna)

Hienonna yrtit ja sekoita tuorejuustoon. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi sitruunalla. Käytä vaikka heti leivän päällä tai salaatissa, tai laita jääkaappiin odottelemaan. (Levitteen valmistat kätevästi vaikkapa suoraan tuorejuuston omaan pakkaukseen... helppoa kuin heinänteko!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti