14.7.2011

Litteät, lättänät ja makeat donitsipersikat

Marjanmyyntikojuista bongailee nykyään muutakin kuin mansi- ja mustikoita. ;) Esimerkiksi punaposkisia aprikooseja, kirsikkatomaatteja ja, kuten minä tällä kertaa, persikoita. Mutta eivätpä olleet ihan mitä tahansa persikoita, vaan lättänöitä Chinese Flat Peach -nimisiä vekkuleita. Rapakon takana kutsuvat niitä myös donitsipersikoiksi, kuinkas muutenkaan. :D


Mutta takaisin asiaan... Rasia, johon litteitä persikoita mahtui 6 kpl, maksoi vain euron verran. Eikä tarvinnutkaan sen kauempaa pohtia ostopäätöstä! Kotona punnitsin rasian ja 650 g painoi, ei hullumpi kilohinta kypsistä, priimaluokan hedelmistä (ei kolhun kolhua). Myyntinimike näillä oli villi persikka ja kotimaa Espanja. Mutta hedelmällä ei kenties vielä olekaan suomenkielistä nimikettä? En ainakaan ensigooglailuilla löytänyt.


Hedelmien tuoksu oli peruspersikkainen, ellei makeampikin. Tai ehkä erityisen aromikas tuoksu johtui siitä, että hedelmät olivat saaneet kypsyä puussa rauhassa... Halkaistessa odotti mukava yllätys: hedelmän puolikkaat irtosivat hyvin ja kivi oli suhteessa samankokoinen tai hieman pienempi kuin normipersikassa. Vielä parempi ylläri oli hedelmälihan vaaleus. Suosinkin valkeamaltoisia nektariineja ja persikoita, ovat paljon herkumpia ja makeampia! Ja nämä lättänät versiot, makeampia saa hakea! Kokeilkaa jos löydätte näitä, ainakin kyseinen erä vakuutti minut! :)

Juttua donitsipersikoista löydät esimerkiksi täältä.

2 kommenttia:

  1. Tämäpä olikin minulle ihan uusi tuttavuus! En oo koskaan mistään donitsipersikoista kuullutkaan :D Ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
  2. Juu, ovat varsinaisia symppiksiä, mutta myös aikamoisia makupaloja. :)

    VastaaPoista