16.7.2011

Kulinaarielämys couscousista

Click here for the recipe in English...
Perunat vaihtopenkille ja couscousia pöytään! Vaihtelu virkistää, ja erityisen virkistävän tästä lisäkkeestä tekee tuore minttu. Couscousin joukkoon siis minttua, salaattisipulia varsineen päivineen ja kesäporkkanaa raastettuna. Helppo ja nopea vaihtoehto vaikka grillilihan kylkiäisiksi, ei vaadi edes lieden käyttöä!


Tässä couscouslisäkkeessä on muuten oikeastaan jo itsessään ne kuuluisat viisi väriä, joita voidaan pitää monipuolisen aterian kokoamisen yhtenä rautalankamallina. Viides väri on siis sitruunan keltainen, joskin täytyy tunnustaa sen jääneen puuttumaan omasta couscousistani kokonaan, sillä kaupan raakoihin rupusitruunoihin pettyneenä turvauduin limeen (vihreä!).


Couscous

couscousia
salaatti- tai kevätsipulia
porkkanaraastetta
rusinoita
mintun lehtiä
mustapippuria
suolaa
kiehuvaa vettä
sitruunan/limen mehua

Mittaa couscous isoon kulhoon ja sekoita joukkoon varsineen pilkottua kevätsipulia sekä porkkanaraastetta. Sekoita couscousiin myös rusinoita sekä hienonnettua minttua ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Kaada seoksen päälle kiehuvaa vettä hieman couscouspaketin ohjeen määrää enemmän (rusinat ja muut imevät osansa) ja purista vielä lopuksi päälle sitruunamehua. Sekoita hyvin, mutta kuohkeasti, peitä kulho kelmulla ja anna couscousin hautua viitisen minuuttia tai kuten pakkauksesi ohjeessa neuvotaan. Poista kelmu, nostele haarukalla seos kuohkeaksi ja tarjoile vaikkapa kanafileiden lisäkkeenä.


Recipe in English...

Instead of potatoes, rice or pasta, why not try couscous every once in a while. A change in the habits can be refreshing, especially with a recipe like this, including generous amounts of fresh mint leaves!

Actually no fancy recipe is needed, just follow the instructions on the couscous package and add the following ingredients together with the couscous before adding boiling water:

Couscous

(couscous + boiling water)
spring onions, chopped with leaves and all
carrots, grated
raisins
mint leaves
black peppar
salt
lemon or lime juice

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti