18.7.2011

Kanaa kasviksilla ja visiitti Helsingin hernepellolle

Ihanaa, värikästä kesäruokaa: broileria ja kasviksia ohrahelmien kera. Olikin muuten pitkä aika siitä, kun olin viimeksi keitellyt ohralisäkettä. Olen jotenkin tottunut käyttämään sitä talvisten kastikeruokien kaverina, mutta se sopii kyllä kesäänkin, ehkäpä vielä pyöräytän tulevaisuudessa suvisen ohrasalaatinkin.


Mikäli muuten vietät kesää pääkaupunkiseudulla (muuallakin voi olla toki vastaavia mahdollisuuksia), hyvä vinkki kesä(loma)päivän viettoon on tehdä pyöräretki Helsingin kaupungin kukka- ja hernepelloille. Näistä ilmoitettaneen taas piakkoin netissäkin, mutta kypsää hernettä tarjoavan pellon bongasin jo pyöräretkellä Ala-Malmin puistotiellä. Ideanahan on se, että asukkaat saavat poimia kukkia ja herneitä omaksi ilokseen, ei siis myytäväksi tms. Palasinkin pyöräreissulta iloisesti taskut herneenpalkoja täynnä! :D

Kauden kasviksia.

Kolmen askeleen broileriateria

ohrahelmiä
kanaliemikuution palanen
vettä keittämiseen

broilerin sisäfileitä
suolaa, pippuria
(kuivattua) cayennepippuria

kesäkurpitsa
herneenpalkoja
paprika
tomaatteja
(limen mehua)

  1. Laita ensiksi ohraa varten vesi kiehumaan, mausta keitinvesi liemikuution palasella ja keitä ohra(helmet) ohjeen mukaisesti.

  2. Ruskista samalla broilerin sisäfileet pannulla, mausta suolalla ja pippurilla sekä murusta joukkoon jokunen kuivattu cayennepaprika. Kypsytä, ja nosta fileet sitten tarjoiluvadille ja peitä foliolla.

  3. Pilko kaikki kasvikset, herneistä voit riipiä osan ja pilkkoa osan palkoineen päivineen. Kun broilerit on nostettu pois, voit valmistaa samalla pannulla (siihen jääneitä makuja hyödyntäen) heti perään kasvikset. Lisää ensiksi kesäkurpitsalohkot sekä palkoineen käytettävät herneet, ja purista pannulle myös limen mehua. Kun kesäkurpitsa ja palot ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä, voit lisätä myös vähemmän aikaa vaativat paprikan, tomaatit ja herneet. Kypsennä nämäkin kuumiksi ja aterian kaikki kolme osaa ovat valmiit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti