3.7.2011

Juustokakkurahka #2: mansikka-mojito

Mikäli pidät mojitoista (suosikkidrinkkini?), et voi vastustaa tätä jälkkäriä. Annos on kuitenkin alkoholiton, vaikka rohkeampi voi kyllä lorauttaa joukkoon tilkan rommiakin! Jälkkäri rakentuu kerroksittain tuoreista kesämansikoista, sekä tuorejuuston ja rahkan 50-50 -sekoituksesta, joka on maustettu tuoreella mintulla ja limellä! Kaikki ainekset mansikat mukaan lukien kannattaa viilentää hyvin, ja annokset voi hellesäällä käyttää juuri ennen tarjoilua hetkiseksi pakkasessakin.


Tuorejuustorahka: mansikka-mojito 2 annosta

6 mintun lehteä
1 rkl sokeria
puolikkaan limen mehu
100 g (maustamatonta) tuorejuustoa
100 g maitorahkaa
tuoreita mansikoita viipaloituina

Hienonna mintunlehdet morttelissa ja hierrä joukkoon myös sokeri. Purista limen mehu mortteliin, sekoita, ja mikäli tilavuus sen sallii, sekoita myös tuorejuusto ja rahka morttelissa. Lusikoi jälkiruokamaljoihin vuoronperään tuorejuustoseosta ja mansikkaviipaleita.

Hennon vihreä minttu-lime-tuorejuustorahka valmistui jo edellisenä iltana jääkaappiin maustumaan. Säilyi nätisti tuorejuustopaketissa!

2 kommenttia:

  1. Ooooi miten hyvännäköistä! :o Ei ookkaan koskaan tullut mieleen tällai rakennella lasiin tämmösiä herkkuja. Hmmm, tää täytyy pitää mielessä, joten kiitos vinkistä! : )

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tintsu! On tosiaan hauskaa vaihtelua asetella jälkkäri lasiin, varsinkin kerrosviritykset, jotka pääsevät näin parhaiten oikeuksiinsa. Ja juomalasit muuten mahtuvat paremmin tiskikoneeseenkin! :D

    VastaaPoista