9.7.2011

Huippuherkut basilika-aurinkotomaattimuffinit

Nämä ovat kyllä ehdottomasti parhaat suolaiset muffinit, joita olen maistanut. (Toistaiseksi!) Ja näitä on myös tullut tehtyä useamman kerran, aina yhtä onnistuneesti. Ne kaksi juttua, jotka nostavat nämä leivonnaiset voittajaluokkaan ovat mahtava makuyhdistelmä sekä erinomaisen mehevä rakenne. Maistuvat myös seuraavana päivänä varsinkin jos käyttää hetkisen mikrossa.


Muffinien maku perustuu aurinkokuivattujen tomaattien ja basilikan yhdistämiseen. Potkua haetaan myös tulista elementtiä hyödyntäen. Rakenteen onnistumisesta taas vastaa maitorahka... tuote jota tässä keittiössä käytetään muuten valtavia määriä. Monipuolinen ja hyvänmakuinen raaka-aine! Reseptin olen aikoja sitten bongannut Myllyn Parhaan resepteistä. Matkan varrella siihen on kuitenkin tullut muutos jos toinenkin. Alkuperäisten Arja Savelan Texmex-Muffinien resepti löytyy myös netistä.

(Osaako joku muuten kertoa, miten kirjoitettaisiin kieliopillisesti oikein nimi muffineille, kun haluan ensimmäiseksi sanaksi basilika ja toiseksi aurinkokuivattu tomaatti? Basilika-aurinkokuivattu tomaatti -muffinit???)

Mitään kaunokaisia nämä eivät suolaisten muffinien tapaan ole,
näyttävät vähän lihapullilta. Mutta oma viehätyksensä näissä värikkäissä röpelöpallukoissakin on. Rustiikkisia, sanoisivat varmaan Strömsössäkin!

Basilika-aurinkotomaattimuffinit (12 kpl, noin 160-170 kcal/kpl)
Muokattu Arja Savelan (Myllyn Paras) reseptistä.

2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl paprikajauhetta
0.5 tl mustapippuria
0.5 tl valkosipulijauhetta

kourallinen basilikanlehtiä
min. 150 g aurinkokuivattuja tomaatteja
pieni sipuli kuutioituna (noin 1 dl)
0.5 dl öljyä aurinkokuivattujen tomaattien purkista
2 dl maitorahkaa (tai jugurttia)
2 munaa
0.5 dl mietoa chilikastiketta tai loraus vahvaa vedellä laimennettuna

Mittaa ja sekoita kuivat ainekset keskenään. Pilko basilikanlehdet, aurinkokuivatut tomaatit ja sipuli, ja lisää ne jauhojen joukkoon. Lisää joukkoon yksitellen myös loput ainekset ja sekoita huolellisesti. Paista muffinipellillä 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ennen paistamista, ei mitään juoksevaa taikinaa...

4 kommenttia:

  1. Hehe, minäkin luulin ensin lihapulliksi! Näiden täytyy olla hyvää, menee kokeiluun - kunhan aurinkokuivattua tomaattia jostain löydän...

    VastaaPoista
  2. Onnea etsintöihin ja kokeiluihin. Jonkinlaisia kuivattuja tomaatteja olen nähnyt valmistettavan kotikonsteinkin! Tämä on itseltä vielä kyllä testaamatta, mutta ehkäpä silloinkin tomaatin maku tulee samaan tiivistettyyn tapaa esille.

    VastaaPoista
  3. Tervehdys Tartosta ja kiitos mahtavasta reseptistä! Tuore basilika talvipakkasilla auttaa kummasti keväiseen uupumukseen. Noudatin auliist reseptiä, joka oli selkeä ja helposti ymmärrettävä. Chilikastike tuli korvattua tabascolla ja maitorahka täkäläisellä kodujuustolla eli cottage cheesellä ja lorauksella jogurttia. :)

    VastaaPoista
  4. Mika: Ilahduttavaa kuulla, että reseptin parissa on päästy herkuttelemaan sielläkin! Ja noin juuri se pitääkin tehdä, eli korvaavia tuotteita vaan peliin oman ruokakaapin, kaupan valikoiman ja sesongin ehtojen mukaisesti. :) Vaikka usein reseptivarioinnissa on tietysti kyse ihan omista mieltymyksistä ja mielikuvituksestakin.

    VastaaPoista