12.6.2011

Sinappinen jauhelihakastike & sydänmakaroni

Lapsuudessa siihen jauhelihakastikkeeseen, jota syötiin pastan kanssa, (perunoiden kanssa oli sitten se toinen, vaaleampi kastike) laitettiin ketsupin lisäksi myös sinappia. Nykyään tulee aina joskus tuota makua ikävä...

Luonnon omilla väreillä värjättyä pastaa.
Italiantuliaisia. [Kiitos!] :)

Kaupassa ei ollut tuoreita herkkusieniä säädylliseen hintaan, joten käytin purkkiherkkareita. Kyllä nekin maistuvat, kun saavat rauhassa imeä kastikkeen maun itseensä. Parhaalta kastike maistuukin vasta seuraavana päivänä, kun kastiketta lämmittelee uudemman kerran. Tuoreet herkkusienet olisivat kyllä siitä mukavia, että se on aina yhtä hauskaa, kuinka ne kutistuvat ja muuttavat rakennettaan pannulla kypsyessään! :P


Sinappinen jauhelihakastike

400 g naudan paistijauhelihaa
2 tl chili-mausteseosta (Meira)
2 rkl mietoa sinappia
1 prk (140 g) tomaattipyrettä
1 prk (170/290 g) herkkusieniä
n. 2 dl vettä
1 dl ruokakermaa

Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se chili-mausteseoksella, sinapilla ja tomaattipyreellä. Sekoita joukkoon suolaliemestä valutetut herkkusienet ja lisää hieman vettä. Anna hautua kannen alla 5-10 minuuttia, tarkista nesteen määrä sopivaksi. Lisää ja sekoita kastikkeeseen lopuksi vielä ruokakerma, kuumenna hetki, ja tarjoile pastan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen idea tuo sinappi! Laitoin ohjeen talteen, jospa kokeilisin tarjota sitä Isännälle kun hän ei oikein välitä minun tavallisimmin tekemästä tomaattisesta pastakastikkeesta. Nuo sydänmakaronit on kyllä tosi suloisia :)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti maistuu! Ja ovat kyllä suloisia makaroneja, oikein sääli oli kauhoa päälle kastiketta. Taitaisivat olla eniten edukseen jossakin pastasalaatissa. :)

    VastaaPoista